Om Västervik

Bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se hjälper dig som vill hyra bostad i Västerviks kommun att hitta lediga bostäder i Västervik som uthyres. Oavsett om du letar efter hyresrätter i Västervik eller andra hyreslägenheter i Västervik, kanske i andra hand, så listar vi lediga lägenheter i Västervik här på sidan.

Västerviks kommun ligger på Sveriges östkust i höjd med Visby och ingår i Kalmar län. Till kommunen hör stora delar av Tjusts skärgård, och här finns därför många öar till vilka man kan ta sig med båt året runt. Från Västervik till Linköping tar det ca 1 timma och 45 minuter med tåg, till Oskarshamn tar det ca en timme med buss, och till Kalmar tar det ca två och en halv timme med KLT.

Utöver Västervik ligger bland andra orterna Gamleby, Ankarsrum, Överum och Gunnebo i kommunen. Från Västervik till Gamleby tar det ca 20 minuter med tåg, och drygt en halvtimme med buss, till Ankarsrum tar det ca 35 minuter med buss, till Överum tar den en halvtimme med tåg och till Gunnebo från Västervik tar det knappt 20 minuter med buss.

I centrala Västervik ligger bostadsområdena Allén, Arabien, Fimmelstången, Gamla Norr, Lidhem, Marieborg, Peru, Reginelund, Stenhagen, Södermalm, Västralund samt Östermalm. Här ligger ett antal förskolor och skolor, bland andra grundskolorna Marieborgsskolan, Ellen Keyskolan och Alphaskolan. I allt finns det 33 förskolor i kommunen, 22 grundskolor samt två gymnasieskolor, det kommunala Västerviks gymnasium och det privata Gamlebygymnasiet. I centrum ligger Västerviks stadspark och en del restauranger och butiker. Bostäderna är blandade, och här finns både moderna nybyggen och äldre bostäder, villor och lägenheter. Om du letar efter hyresrätter i Västervik eller andrahands hyreslägenheter i Västervik kan du hitta det här. Här finns lägenheter i alla olika storlekar, både de med 1 rum och kök, 2 rum och kök samt större lägenheter med 3 rok osv.

I de norra delarna av orten ligger bostadsområdena Brevik, Amerika, och Skogshaga. Här ligger också många villor men också en del radhus och andra kedjehus. Både Brevik och Amerika gränsar till Gamelbyvikens vackra natur, och på den västra sidan om områdena ligger ett skogsområden med promenadstråk och motionsslingor. Söderut i staden ligger områdena Fågelbäret, Ludvigsdal och Örbäcken. Här, som i resten av kommunen, ligger flest villor men också ett antal kedjehus. I öst ligger områdena Jenny och Kvännaren. Kvännaren är ett eftertraktat bostadsområde med närhet till både fina strövområden och Alléns affärsområde.

På den östra sidan av Gamelbyviken ligger bostadsområdena Fregatten och Tändstickan, Grantorpet, Kulbacken, Solsidan samt Vitudden. Hit tar man sig via en bro från centrum förbi Stegeholms slottsruin. De flesta av områden ligger max ett par kilometer från Västerviks centrum, så här bor man också mycket bra med närhet till allt. Här ligger både nybyggda lägenheter vid småbåtshamnen och omtyckta villaområden. Området Solsidan är även detta helt nybyggt. En liten bit längre nordväst ut ligger den lilla orten Piperskärr, som nästan är sammanväxt med Västervik.


Västerviks kommun gränsar till Kinda kommun, Oskarshamns kommun, Valdemarsviks kommun, Vimmerby kommun samt Åtvidabergs kommun.