Om Värmdö

Vi på bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se hjälper dig som vill hyra bostad i Värmdö kommun eller mer specifikt hyra bostad i Gustavsberg att hitta lediga bostäder att hyra. Vi skapar kontakt mellan dig som vill hitta en hyresrätt i Värmdö och hyresvärdar i Värmdö kommun med lediga lägenheter som uthyres i Gustavsberg och resten av Värmdö och andra bostäder som uthyres i Värmdö. Vi hjälper såklart även dig som vill hyra hus i Värmdö kommun.

Gustavsberg är centralort i kommunen, och här bor drygt hälften av kommunens befolkning, ca 23 400 av 44 400. Värmdö kommun ligger i Stockholms län ungefär två-tre mil öster om Stockholm. Kommunen består endast av öar och innefattar en stor del av Stockholms skärgård, bland andra tillhör öarna Djurö, Ingarö, Möja, Nämdö, Svartsö samt Värmdö kommunen, i allt består kommunen av ca 11 000 öar.

Gustavsberg ligger på Värmdön. Från Gustavsberg till centrala Stockholm tar det ca en halvtimme med buss och lite längre med bil. Generellt så fungerar kollektivtrafiken i kommun bra, och det går både bussar och båtar runt till de olika öarna så man enkelt kan ta sig runt i kommunen samt till orter i grannkommunerna. Dessa är Haninge kommun, Nacka kommun, Tyresö kommun, Vaxholms kommun samt Österåkers kommun. I centrala Gustavsberg ligger en blandning av villor och låghus med lägenheter. Vill man hitta hyreslägenheter i Gustavsberg finns här många i olika storlekar, här finns både de med 1 rum och kök, 2 rum och kök, 3 rok, osv. I centrum ligger grundskolan Kvarnbergsskolan som är en av 14 grundskolor i kommunen. I centrum ligger också en del kaféer och restauranger. På den norra sidan om hamnen i centrala Gustavsberg ligger området Östra Ekedal. Här består bostäderna av radhus och enfamiljshus. Andra områden i den norra delen av Gustavsberg är Ösby Grind, Lugnet och Munkmora. Här ligger både villor med trädgårdar, parhus och andra slags kedjehus. Söder om Ösby Grind ligger Ösby Träsk och Ösbydalen. Här ligger det också parhus, kedjehus och andra slags hus i längor. Området är mycket naturskönt precis som resten av kommunen. Området är omgivet av skog och här finns många strövområden och slingor. Andra bostadsområden i orten är bland andra Björnkärret, Charlottendalshöjd, Farstadal, Holmviksskogen, Hästhagen, Höjdhagen, Kvarnberget, Kvarndammsringen och Nyhem. I Gustavsberg ligger tre av kommunens gymnasieskolor, två av dem fristående och Gustavsbergs gymnasium som är kommunalt.

Utöver Gustavsberg ligger bland andra orterna Strömma, Kopparmora, Fågelvikshöjden, Stavsnäs, Djurö, Brunn samt Långvik i kommunen. Strömma ligger också på Värmdön men längre österut än Gustavsberg. Här domineras bebyggelsen av villor. Även i Kopparmora är den största delen av bostäderna villor, och detsamma gäller för de mindre orterna Älvsby och Södra Evlinge som ligger i närheten. Närmsta skola ligger i orten Hemmets som ligger halvvägs på väg till Gustavsberg. Fågelvik och Fågelvikshöjden ligger på Ingarö sydöst om Gustavsberg. I Fågelvikshöjden ligger ett mycket populärt villaområde. Stavsnäs är mer glest bebyggt, liksom Djurö. Här ligger villor blandat med fritidshus. Även Brunn ligger på Ingarö och är öns centralort. Härifrån till Stockholms city tar det ca 35 minuter med buss.