Om Vänersborg

Hitta en ledig bostad i Vänersborgs kommun med hjälp av bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se! Vi listar både hyresrätter i Vänersborg och andra slags hyreslägenheter i Vänersborg, exempelvis i andra hand, så att du som vill hyra lägenhet i Vänersborg eller som vill hyra hus i Vänersborg kan få kontakt med hyresvärdar i Vänersborg med lediga lägenheter eller lediga hus som uthyres i Vänersborg just nu.

I Vänersborg kommun bor det ca 39 500 personer, och utav dessa bor knappt 24 000 i centralorten Vänersborg. Andra tätorter i kommunen är bland andra Vargön, Brålanda och Frändefors. Till Vargö tar det endast fem minuter med tåg, till Brådala drygt 20 minuter med buss och till Frändefors tar det en kvart med buss från Vänersborg. Vänersborgs kommun gränsar till Färgelanda kommun, Grästorps kommun, Lidköpings kommun (maritim gräns), Lilla Edets kommun, Trollhättans kommun samt Uddevalla kommun. Vänersborg ligger vid Väners sydvästra strand. Från centrala Vänersborg till Trollhättan tar det endast 11 minuter med tåg, och till Göteborg C tar det 51 minuter. Till Lidköping tar det tar det ca en timme och en kvart med tåg til Grästorp och så med buss därifrån.

Bebyggelsen i centrala Vänersborg består till störst del av lägenheter i olika slags hus. Här kan man hitta både ettor, tvåor, treor osv., både i hyreshus och som bostadsrätter. I utkanten av centrum ligger fler fristående villor med trädgårdar och en del parhus och andra mindre flerfamiljshus. Vänern ligger på den norra sidan om centrum och på den södra sidan ligger Vassbotten, en vik som egentligen också hör till Vänern. Detta betyder att var i centrala Vänersborg man än bor så har man nära till vattnet, om det så är helt i centrum eller i populära bostadsområdet Nordstan vid Skräckleparken. I centrum ligger också ett antal butiker, kaféer och restauranger.

Söder om centum ligger området Frederiksberg. Här ligger villor blandat med parhus och mindre lägenhetskomplex. Intill Frederiksberg ligger bostadsområdet Mariero. Här är en stor del av bostäderna lägenheter, men även här ligger också villor och parhus. I området ligger gymnasiet Birger Sjöberggymnasiet och grundskolan Fridaskolan ligger också i närheten. Öster om området ligger bostadsområdet Kassaretorpet. Längre söderut ligger bland annat bostadsområdet Mariedal, Onsjö, Torpa och Restad. Mariedal är ett ganska lugnt villaområde med närhet till naturen, och ca 3,5 km från centrum. Öster om centrum ligger områdena Lyckhem och Huvudnäs. Här ligger en del bostäder men också ett större handelsområde.

Från centrum går Dalbobron över till områdena Djupedalen, Blåsut, Vassbotten, och den mindre orten Katrinedal. Även områdena på denna sidan av bron är mycket populära och lugna. Här är nära till naturen och här ligger också en F-6 skola, Blåsut skola.

Vänersborg är en kommun som passar de flesta. Här är nära till naturen och Vänern ligger alltid runt hörnet. Det är enkelt att ta sig runt i kommunen antingen med buss eller cykel. Det är en ganska liten stad, så det passar perfekt för barnfamiljen. Man har nära både till storstaden Göteborg och till Trollhättan, så Vänersborg är perfekt för den som pendlar.