Om Upplands Väsby

Hyrenbostad.se är bostadsförmedlingen för dig som vill hitta en ledig bostad att hyra i Upplands Väsby kommun! Upplands Väsby kommun är en av kommunerna i Stockholms Län och ligger knappt tre mil norr om Stockholm. Söder om Upplands Väsby ligger Sollentuna kommun, och tillsammans utgör Upplands Väsby och Sollentuna en tätort där det i allt bor drygt 143 000 personer. Till Upplands Väsby kommun räknas det dock endast drygt 45 000 invånare. Med pendeltåg och buss eller tunnelbana tar det omkring en halvtimme att ta sig från Upplands Väsby till Stockholm, och till Uppsala som ligger knappt fem mil norrut tar det 26 minuter med pendeltåget och omkring 40-50 minuter att köra. Det fungerar alltså utmärkt att pendla till och från kommunen.

I Väsby centrum finns det en blandning av bostäder i form av lägenheter, både i hyresrätter och bostadsrätter, samt villor och andra enfamiljshus. Här finns många nybyggda bostäder. I centrum ligger många restauranger och fik och en del butiker, bland annat i köpcentret Väsby Centrum. I centrum ligger också Väsby Konsthall, Väsby Nya Gymnasium och pendeltågsstationen Upplands Väsby station. Söder om centrum ligger Smedby/Ekebo. Här finns många radhus med tillhörande garage, parhus och låghus, men också en del höghus.

Öster om Väsby Centrum på andra sidan väg E4 ligger området Carlslund som också inkluderar området Brunnby Park. Här ligger många bostäder i form av radhus, parhus och villor. Här finns många grönområden och skog, och bland annat ligger högstadieskolan Södervikskolan här. Här ligger också en del nybyggda bostäder. Söder om Carlslund ligger Odenslunda där det till största del finns olika enfamiljshus och ett större lövskogsområde. Söder om Odenslunda ligger Bollstanäs och Grimstaby. Även här är bostäderna väldigt varierade med både enfamiljshus och flerfamiljshus i lägenheter, villor och radhus. Söder om Bollstanäs ligger Sollentuna kommun. Väster om Bollstanäs och Grimstaby ligger Prästgårdsmarken där majoriteten av bostäderna är lägenheter.

Väster om centrum ligger Runby och Runby backar. Här har man naturen precis runt om hörnet och friluftsområdet är mycket populärt. Här finns många bostäder och några skolor. Norr om centrum ligger Apoteksskogen (Sigma) och Hammarby apotek. I området här omkring ligger många radhus och parhus och en del lägenheter. Längre norrut ligger Hagängen och Löwenströmska lasarettet. Även här ligger majoriteten av bostäderna i radhus och parhus varav många är hyreshus.

Du kan ta dig runt i kommunen med buss, men det fungerar också bra att cykla eftersom kommunen inte är så stor sett till ytan. Det finns 13 grundskolor i kommunen, 32 förskolor samt två gymnasium: utöver Väsby Nya Gymnasium ligger också Väsby Yrkesgymnasium här. I kommunen finns ett antal äldreboenden och andra särskilda boenden, så kommunen passar till alla oavsett behov: du har nära in till Stockholm men kan komma hem till en mindre ort med närhet till natur och ro. Upplands Väsby kommun gränsar till Järfälla kommun, Sigtuna kommun, Sollentuna kommun, Täby kommun, Upplands-Bro kommun samt Vallentuna kommun.