Om Trollhättan

Bostadsförmedlingen hyrenbostad.se hjälper dig med att hitta en ledig bostad i Trollhättans kommun! I Trollhättans kommun ligger endast fem tätorter: Trollhättan (varav en liten del ligger i Vänersborgs kommun), Sjuntorp, Upphärad, Velanda och Väne-Åsaka. I kommunen bor knappt 60 000 personer varav en en del pendlar till Göteborg dagligen då det bara tar 38 minuter med tåg från Trollhättan till Göteborg som ligger sydväst om kommunen. Det passar alltså utmärkt att bo här om du arbetar eller studerar i Göteborg men hellre vill bo i en mindre stad.

I centrala Trollhättan på den östra sidan om Göta Älv ligger stadsdelen Tingvalla där järnvägsstationen ligger. Här hittar man både villor och lägenheter i låghus. Det är en blandning av mindre och större lägenheter att hyra. Längs med Kungsgatan och gatorna i närheten ligger en del restauranger och kaféer samt butiker. Vill man shoppa mer kan man ta sig till stadsdelen Överby i den norra delen av stan. Här ligger Överby Shopping som är ett handelsområde med många butiker och stormarknader, bland annat i Siba-huset och i Etagehuset. Överby ligger vid sidan av Skogshöjden, en av Trollhättans nyaste stadsdelar med stor variation i bostäderna. Här ligger också Norra Älvsborgs länssjukhus.

Söder om Tingvalla ligger centrala Hjortmossen. Här ligger många lägenheter i låghus med både 1 rum och kök, 2 rum och kök, 3 rum och kök samt 4 rum och kök och större. Här ligger också Hjortmosseparken med härliga motionsmöjligheter i skogsmiljö. På andra sidan Göta Älv ligger den populära stadsdelen Strömslund. Här ligger både stora villor med trädgårdar och perfekt läge med utsikt över älven, samt ett antal mindre flerfamiljshus. Även i Torsred i området hittar man många villor. Längre norrut mellan Strömslund och Överby ligger Källstorp och Björndalen där man också hittar många stora fina villor, men också en del hyresrätter. Dessa områden är populära pga deras centrala läge ett par km från centrum, men de ligger också väldigt naturskönt.

På den östra sidan om Göta Älv ett par km norr om city ligger Hjulkvarn med villor och lägenheter samt industriområdet Stallbacka. Strax nordost om centrum ligger Dannebacken och längre österut Halvorstorp med största delen villor. Lite söderut ligger Sandhem och Stavre, även dessa tätbefolkade bostadsområden med villor, radhus och flerfamiljshus. Längre söderut ligger Kronogården, Karlstorp och Lextorp med många höghus och andra flerfamiljshus och sitt egna lilla centrum. Här finns dock också stora villaområden. Även i Sylte och Skoftebyn är bostäderna mycket varierande.

Det finns många skolor runt om i hela Trollhättans kommun, så det passar i princip att bo med familj oavsett var i Trollhättan du vill bo.

Det är lätt att ta sig runt med i kommunen med hjälp av Västtrafik. Det går stadsbussar i staden, och såklart också bussar till de mindre orterna och landsbygden, samt till de övriga kommunerna i närheten. Trollhättans kommun gränsar till kommunerna Lilla Edet, Ale, Alingsås, Essunga, Grästorps samt Vänersborg. Det går också bra tågförbindelser från Trollhättan både till exempelvis Karlstad, Uddevalla och Stockholm, utöver Göteborg. Trollhättan är känt för att husera stora delar av den svenska filmindustrin.