Om Svedala

Bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se skapar kontakt mellan dig som vill hyra bostad i Svedala kommun och hyresvärdar i Svedala men lediga lägenheter och andra lediga bostäder som uthyres i Svedala just nu. Oavsett om du vill hyra lägenhet i Svedala eller om du vill hyra hus i Svedala så hjälper vi dig att hitta vad just du letar efter.

I Svedala kommun finns i allt nio grundskolor fördelat i orterna i kommunen. Fem av dessa ligger i centralorten Svedala där det bor drygt 12 000 personer. Utöver Svedala så ligger också orterna Bara, Klågerup och Holmeja i kommunen. I Svedala ligger också gymnasiet Nils Fredriksson Utbildning (NFU) som är ett av kommunens två gymnasium. Det andra är Sveriges Ridgymnasium som ligger ett par kilometer norr om Svedala.

Det går bra bussförbindelser mellan Svedala och de övriga orterna i kommunen, och också till orter i grannkommunerna och i resten av Skåne län. Svedala kommuns grannkommuner är Lunds kommun, Malmö kommun, Skurups kommun, Staffanstorps kommun, Trelleborgs kommun samt Vellinge kommun. Svedala har också en tågstation, så utöver buss kan man också ta tåget. Till Malmö tar det drygt 20 minuter, och till Ystad tar det ca 30 minuter, så det är smidigt att ta sig till och från kommunen. Malmö Airport i Skurups kommun ligger endast tio kilometer från Svedala, så det går snabbt att ta sig till andra orter i Sverige och Europa härifrån också. Vill man hellre åka från Köpenhamn så tar tågresan till Köpenhamns flygplats endast 45 minuter med byte i Malmö.

Svedala Station ligger längst söderut i orten. Öster om den ligger ett område med villor och tättliggande kedjehus samt radhus. Det finns också planer om att uppföra nya hus i området som kallas Nygårds dammar. I centrum finns en del flerfamiljshus, så vill man hitta hyresrätter i Svedala eller andra hyreslägenheter i Svedala, exempelvis i andra hand, så finns det möjlighet för att hitta dem här. Här kan man hitta lägenheter i Svedala i olika storlekar, både de med 1 rum och kök, 2 rok, 3 rok, osv. I centrum ligger även ett antal kaféer och några pizzerior och andra matställen. Den övriga bebyggelsen i Svedala är en blandning av villor, radhus, parhus och andra kedjehus med trädgårdar. I det nordöstra hörnet av orten ligger ett handels- och industriområde.

Från Svedala till Bara är det drygt tio kilometer. I Bara bor det ca 3 800 personer. Bostäderna är till största delen villor men här finns också ett antal radhus. I projektet Nya Bara har man också byggt, och bygger fortfarande, låghus med lägenheter. Det byggs både hyresrätter och bostadsrätter, och i allt ska projektet ge Bara 1 000 nya bostäder. Från Bara tar det drygt 25 minuter med buss till Malmö som ligger ca 13 kilometer väster om Bara.

I Klågrup bor det 2 100 personer. Orten ligger ca 12 kilometer norr om Svedala. Bebyggelsen här liknar resten av kommunen med villor och ett antal kedjehus. Här ligger bland annat en F-9 skola och en matbutik.