Om Sundsvall

Hitta en ledig bostad att hyra i Sundsvalls kommun via bostadsförmedlingen hyrenbostad.se! I kommunen bor det strax under 100 000 invånare, och i själva staden Sundsvall som dessutom är den enda staden i Medelpad, bor det ungefär 60 000 personer. Sundsvall är den också den störta tätorten i Västernorrlands län. Övriga tätorter i kommunen är bland andra Kvissleby, Matfors, Stockvik och Vi, som ligger på Alnön där det finns många fritidshus. Kommunen ligger vid Sveriges östkust vid Bottenhavet, så man kan absolut hitta många fina bostäder med utsikt över havet här. Sundsvall blev i 2017 utsedd till Sveriges vackraste stad, så här kan du se fram emot att bo. I innerstaden som också kallas för Stenstan finns det lägenheter i låghus blandat med butiker, restauranger och barer. Här finns också en del butiker omkring Storgatan och Torggatan, men många tar sig ut till Birsta när de vill shoppa. Birsta ligger knappt en mil norr om city och har ett stort utbud av butiker. Den norra delen av stadskärnan kallas Västermalm som ligger vid sidan av Norrmalm. Här finns många lägenhetshus med lägenheter i alla olika storlekar att hyra: 1 rum och kök, 2 rok, 3 rok, osv. Bakom bostadsområdet ligger Norra Stadsberget som är ett stort naturreservat. Den södra delen av city heter Södermalm där det ligger både villor och lägenheter. På den västra delen av Södermalm ligger Mittuniversitetet. Skogen ligger alldeles intill, och här finns också ett antal parker. Österut ligger Östermalm med lägenheter, radhus, villor, osv. Här är det nära till skidåkning!

Skönsberg ligger nordöst om centrum. Här ligger Sundsvalls småbåtshamn i delen Petersvik, och här finns både låghus med hyresrätter och villor med trädgårdar. Öster om Skönsberg ligger Ortviken och Korsta. Norr om Skönsberg ligger det attraktiva området Haga där du hittar både hyresrätter, villor och parhus. Här ligger Tivoliparken (Busbacken) och en del förskolor och en kommunal grundskola. Bydalen och Bosvedjan ligger ännu lite längre norrut, ca 4–5 km från city. Områdena är populära för barnfamiljer och här är nära till naturen och några olika motionsspår.

Nordväst om centrum ligger Granlo och Granloholm. Här finns det många olika slags enfamiljshus och även en del hyresrätter. Nacksta ligger väster om city och inkluderar områdena Sallyhill, Midälva och Vinkeltået. Även här finns många lägenheter samt ett antal villor. Delar av Sallyhill ligger också i området Sidsjö-Böle, och nära ligger det nybyggda området Mårtensro. Sidsjön ligger i området och bidrar till den fina miljön.

Sydost om city ligger Skönsmon och området Kubikenborg. Här finns många låghus med lägenheter och villaområden. Området gränsar till skogen på den västra sidan och till havet på den östra. Längre norrut längs med kusten ligger Bredsand och Stockvik där det finns både villor samt bostadsrätter och hyresrätter. Härifrån tar det ca en kvart med buss in till Stenstan, men det finns också en cykelväg om man hellre vill cykla. Du tar dig enkelt runt i stan med kollektivtrafik i form av buss som kör dygnet runt. Det byggs i ögonblicket nya bostäder i de nya stadsdelarna Inre Hamnen, samt Norr och Södra Kajen. Sundsvall gränsar till kommunerna Bräcke, Nordanstig, Ragunda, Sollefteå, Timrå samt Ånge.