Om Strängnäs

Hitta en ledig bostad i Strängnäs kommun med hjälp av bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se! I Strängnäs kommun bor det strax under 36 000 invånare. Strängnäs kommun gränsar till kommunerna Eskilstuna, Flen, Gnesta samt Nykvarn. Strängnäs är centralort i kommunen, och här ligger också orterna Mariefred, Åkers Styckebruk, Abborrberget och Stallarholmen bl.a. Vi hjälper dig som vill hyra lägenhet i Strängnäs att skapa kontakt med hyresvärdar i Strängnäs som har lediga lägenheter som uthyres i Strängnäs.

Orten Strängnäs ligger cirka sex mil väster om Stockholm, men bilvägen via Södertälje är något längre – strax under nio mil, en sträcka som tar ungefär en timme att köra. Med tåg tar resan 50 minuter. Till Södertälje med tåg tar det en halvtimme och till Mariefred med kollektivtrafik tar det ungefär lika lång tid. Till Eskilstuna tar tågresan drygt en kvart från Strängnäs station.

Strängnäs station ligger 5-10 minuters promenad från centrum. Söder om stationen ligger området Ulvhäll. Här ligger det både äldre och nybyggda villor med trädgårdar samt lägenheter, en del av dem hyresrätter i Strängnäs. Här ligger också radhus, ett av områdena precis vid Mälarens strandkant. Här ligger Europaskolans grundskola. I de södra delarna av området ligger det en del industrier. Västerut ligger området Finninge. Här ligger grundskolan Finningeskolan. I området ligger många enfamiljshus, och det gränsar till ett stort skogsområde.

Väster om stationen ligger också många radhus samt låghus med hyreslägenheter. Norr om stationen och i Strängnäs centrum ligger också en del villor och småhus, men majoriteten av bostäderna är lägenheter i olika storlekar, både med 1 rum och kök, 2 rok, 3 rok, 4 rök, osv. Här ligger ett antal butiker samt kaféer och restauranger, gymnasieskolan Europaskolan, ett antal grundskolor samt förskolor. Väster om centrum ligger ett bostadsområde med både lägenheter och enfamiljshus, samt Thomasgymnasiet. Från centrum går Tosteröbron till området Aborreberget som är ett annat bostadsområde.

Sydost om Strängnäs ligger Mariefred där det bor drygt 4 000 personer. Här ligger Gripsholms slott på en udde i Mälaren. I centrala Mariefred ligger många charmiga låghus med lägenheter, både att hyra och köpa. I orten finns många olika slags bostäder som passar både de med barnfamilj och de som bor med vänner, med en partner eller själv. Här finns förskolor och grundskolor, men kommunens två gymnasieskolor ligger inne i Strängnäs.

Åkers styckebruk ligger knappt en mil väster om Mariefred. Här bor det omkring 3 000 personer, och liksom i resten av bostäderna i Strängnäs är de blandade. Orten ligger precis vid sjön Visnaren.

Strängnäs kommun är en kommun med välfungerande kollektivtrafik, och mycket skog, marker och sjöar. Här finns parker och en del motionsspår i och omkring orterna. Det är en kommun som är bra att bo i för dig som inte vill bo inne i myllret i storstan, men som ändå vill har närheten och möjligheten att ta sig dit över dagen.