Om Sollentuna

Hitta en bostad i Sollentuna via bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se! Du som vill hyra lägenhet i Sollentuna får kontakt med hyresvärdar med lediga lägenheter som uthyres i Sollentuna, och vi listar lägenheter i Sollentuna vare sig det är en hyresrätt i Sollentuna eller om det är andra hyreslägenheter i andra hand via exempelvis Sollentunahem.

Sollentuna kommun ligger norr om Stockholm. Grannkommunerna är Danderyd, Järfälla, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby samt Upplands Väsby. Centralorten är Sollentuna och Upplands Väsby som till hör både Sollentuna kommun och Upplands Väsby kommun, och vissa delar hör också till Stockholms kommun och Solna kommun. I allt bor det drygt 143 000 personer i kommunen, varav omkring 70 000 bor i delen som tillhör Sollentuna kommun. Till Stockholms city från Sollentuna är det ca 15 km. Med pendeltåg tar det drygt en kvart. Till Uppsala norr om Sollentuna tar det 38 minuter med pendeltåg.

Sollentuna station ligger i centrala Sollentuna, Tureberg. Här ligger köpcentret Sollentuna centrum där det ligger många butiker och några restauranger. I centrum är bostäderna lägenheter i många olika storlekar: här finns lägenheter med 1 rum och kök för dig som kanske vill bo själv, och för dig som kanske vill dela bostad med någon finns det lägenheter med 2 rok, 3 rok eller 4+ rok.

Väster om Tureberg ligger området Töjnan. Här är majoriteten av bostäderna villor med trädgårdar och områden med radhus. Töjnan ligger mycket centralt med bara några minuters gång till Sollentuna Centrum. Väster om Töjnan ligger två naturreservat, Östra Järvafältet och Hansta.

Söder om Tureberg ligger Fågelsången som även detta är ett område med villor och radhus. Österut ligger området Edsviken längs med vattnet. Här ligger många funkishus och villor. Bostadsområdet Helenelund utgör den södra delen av Sollentuna. Härifrån är det nära till centrum och till både Kista centrum och Mall of Scandinavia i Solna. Här hittar man utöver villor en del höghus med lägenheter att hyra.

I den norra delen av Sollentuna centrum ligger bostadsområdet Häggvik. Även här är bostäderna en mix av låghus med lägenheter, villor, småhus och olika slags kedjehus. I Häggvik ligger också en pendeltågsstation, Häggvik Station. Norr om Häggvik ligger Norrviken som är en populär badsjö - skridskosjö om vintern. Öster om Häggvik ligger området Edsberg. Här ligger många lägenheter i både låghus och höghus samt radhus och kedjehus av olika slag, och så klart också ett villaområde längs med Mälarens vatten.

Runt omkring i kommunen ligger omkring 30 grundskolor, 70 förskolor samt sex gymnasium: ett kommunalt och fem fristående. Som boende i Stockholms län har du dock möjligheten att söka dig till de övriga gymnasium i länet om de skulle passa bättre.

Liksom i många andra kommuner i landet byggs det ut i Sollentuna. I området Väsjön vid Södersättra i den nordöstra delen av kommunen planeras 3 000 nya bostäder som ska stå färdiga i 2040. Andra bostadsområden i kommunen är bland andra Norrviken, Norrvikens Strand, Landsnora, Sjöberg, Kärrdal, Vaxmora, Rotsunda, Viby, Kvarnskogen, Silverdal och Tegelhagen.