Om Skövde

Ta hjälp av bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se för att hitta bostäder i Skövde kommun! I kommunen bor det nästan 60 000 invånare, och i tätorten Skövde bor ca 38 000 av dem. Utöver Skövde ligger också tätorterna Skultorp och Stöpen i kommunen, bland andra. Skövde kommun ligger mitt emellan Sveriges två största sjöar, Vänern och Vättern, och här är nära till Hornborgasjön. Hyrenbostad.se listar lediga lägenheter i Skövde som uthyres, så du som vill hyra lägenhet i Skövde kan hitta en hyresrätt i Skövde eller andra hyreslägenheter i andra hand.

Med sitt centrala läge nära gränsen mellan Götaland och Svealand är det enkelt att transportera sig från Skövde till andra delar av landet. Till Göteborg som ligger sydväst om Skövde tar det drygt en timme med tåg, två timmar med bil. Till Stockholm tar det två timmar med tåg och fyra timmar med bil. Till Örebro tar det strax under en och en halv timme med tåg och till Jönköping tar det strax över en timme. Mellan centrala Skövde och Skultorp som ligger 6 km söder om Skövde tar det en kvart med buss, och man kan cykla samma sträcka på ungefär 25 minuter. Till Stöpen drygt 1 mil norr om Skövde tar bussen mellan 20 minuter och en halvtimme.

Skövde Central ligger i centrala Skövde i området Västermalm. Här ligger den största delen av stadens shopping, restauranger och kaféer, barer och en biograf. Här ligger också Kyrkparken precis vid sidan av stationen. På Västermalm finns det både äldre och nybyggda hus, och precis som i de flesta stadskärnor består bostäderna mestadels av flerfamiljshus i form av lägenheter, både hyresrätter och bostadsrätter. Det finns lägenheter att hyra i många olika storlekar, du kan hitta både ettor, 2 rum och kök, 3 rok, 4 rok osv. I utkanten av området ligger det både stora villor med trädgårdar, radhus och parhus, samt lägre lägenhetshus. På Västermalm ligger en av kommunens gymnasieskolor, Västerhöjd.

Norr om Västermalm ligger Norrmalm. Även här ligger det många låghus med lägenheter, ett område med lite högra hus samt ett stort antal villor. I de norra delarna ac området ligger stadens köpcenter Elins Esplanad, och i de södra delarna ligger Högskolan i Skövde. Det finns absolut möjligheter att hitta studentbostäder i staden.

Det byggs mycket nytt i Skövde - en ny stadsdel som är under uppbyggnad är Trädgårdsstaden. Den började byggas 2009 och här byggs fortfarande omkring 400-500 bostäder årligen. Trädgårdsstaden ligger nordost om Skövdes centrum. Söder om Trädgårdsstaden ligger området Rosenhaga där det utöver bostäder också ligger en del industrier. Söder om Rosenhaga ligger Mariesjö och Segerstorp där det också ligger många enfamiljshus men också en del låghus med lägenheter. Längst söderut i staden, på dess västra sida, ligger Hentorp, ett område som är populärt för barnfamiljer. Andra bostadsområden i staden är Källegården, Käpplunda. Ulveket och Dälderna, bland andra.

Skövde kommun gränsar till kommunerna Falköping, Götene, Hjo, Mariestad, Skara, Tibro, Tidaholm samt Töreboda.