Om Norrtälje

Ta hjälp av bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se för att hitta en ledig bostad att hyra i Norrtälje kommun! Vi hjälper dig som vill hyra lägenhet i Norrtälje eller hyra bostad i Norrtälje med att skapa kontakt till hyresvärdar som har lediga lägenheter i Norrtälje som uthyres nu, både de som har hyresrätter i Norrtälje och de som har andra hyreslägenheter och bostäder i Norrtälje.

Norrtälje kommun ligger i Stockholms län norr om Stockholm vid kusten till Östersjön och Bottenhavet. Från Kapellskär i kommunen tar det omkring 2,5 timmar med färja till Mariehamn på Åland som ligger rakt österut från kommunen. Till Kapellskär tar det ca en timme i buss eller drygt 20 minuter i bil från Norrtälje. Vill man från Norrtälje till Stockholm tar det drygt en timme med buss och till Uppsala tar det mellan 1,5-2 timmar. Det går bussförbindelser till de övriga orterna i kommunen, som Rimbo, Hallstavik och Älmsta bland andra. Till Norrtälje kommun hör också en del öar med både åretruntbostäder och många fritidshus, till exempel Väddö, Rådmansö och Vätö.

Norrtälje är en liten stad vid Norrtäljevikens skärgård. Norrtäljeån som rinner igenom staden ger en härlig småstadskänsla och vacker stadsbild. I Norrtäljes centrum ligger Norrtälje busstation varifrån man tar sig när man ska utanför stan. Här ligger också den Zetterstenska parken från vilken det går en gångbro till den södra sidan av ån där det ligger många butiker och restauranger. Följer man ån österut till Norrtäljevikens mynning kommer man till Societetsparken.

Söder om centrum och Norrtälje Sportcentrum ligger Flygfältet, ett gammalt flygfält som blev omgjort till bostadsområde på 80-talet. Här ligger lägenheter med både 1 rum och kök, 2 rok samt 3 rok och större. Öster om Flygfältet ligger Kvisthamra-området som är ett härligt naturområde där man kan promenera längs med viken eller åka skidor om vintern.

Norr om Kvisthamra och ån ungefär 10 minuters gång öster om centrum ligger Gransäter. I Gransäter ligger det främst villor med trädgårdar, men också en del låghus med lägenheter att hyra. Norr om Gransäter ligger Grind, ett bostadsområde med många villor. Stadsdelen ligger strax söder om Fågelsången som är ett härligt grönt naturområde med elljusspår och andra promenadsträckor. Här finns en del radhus, och det ligger en del skolor och förskolor i området, så det passar perfekt till barnfamiljen. Det finns många skolor i hela kommunen, bara i Norrtälje finns 28 förskolor och 10 grundskolor, och det finns fler runt om i kommunen. I hela kommun finns fem gymnasium varav det kommunala Rodengymnasiet ligger inne i stan.

Öster om Fågelsången ligger Solbacka, en lugn stadsdel omgiven av gröna områden. Här hittar du både radhus, kedjehus och villor, samt ett stort äldreboende. I den nordvästra delen av Norrtälje ligger ligger Storsten och Väster Knutby med många flerfamiljshus, och längre ut ligger Vigelsjö där du mest hittar lägenheter. I de södra delarna av staden väster om Flygfältet ligger Grossgärdet. Här ligger många populära lägenheter och fina villor. Väster om Grottgärdet ligger sjön Lommaren som är omgiven av fina strövområden.

Norrtälje kommun gränsar till Knivsta kommun, Sigtuna kommun, Uppsala kommun, Vallentuna kommun, Österåkers kommun samt Östhammars kommun.