Om Norrköping

Bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se hjälper dig att hitta lediga bostäder att hyra i Norrköpings kommun! Vi hjälper med att skapa kontakt till hyresvärdar så att du som vill hyra lägenhet i Norrköping kan hitta hyreslägenheter och andra hyresbostäder i Norrköping. Norrköping kan du hitta många olika typer av bostäder. Det finns många alternativ för dig som vill hitta en bostad i Norrköping.

I city omkring Norrköpings Centralstation och stadsdelen Nordantill hittar du många flervåningshus med lediga lägenheter och rum att hyra, och här ligger även Linköping Universitets Campus Norrköping, så du kan också hitta studentboenden i stan. På den andra sidan av Motala Ström ligger Gamla Staden där det också finns många lägenhetshus och hyresrätter. Här finns en del av stadens shopping, bland annat köpcentret Linden. City ramas in av promenaderna - Södra Promenaden och Norra Promenaden - och innanför dessa ligger också stadsdelarna Berget, Saltängen och Östantill. Söder om Södra Promenaden ligger Söderstaden där Norrköpings konstmuseum ligger, lite västerut ligger Såpkullen med många höghus med hyresrätter, och ännu längre västerut i innerstan ligger Kneippen, en stadsdel med många villor från sekelskiftet men också en del nyare hus. Kneippen är en relativt dyr stadsdel.

I sydöst ligger Sylten-Oxelbergen där du utöver låga lägenhetshus hittar ett villaområde. Ännu lite längre från centrum söderut ligger Klingsberg, Ljura, Smedby, Rambodal, Hageby, Vilbergen, Klockaretorpet och Navestad (Ringdansen). I dessa stadsdelar finns det gott om skolor och fler bostäder med trädgårdar, så de passar bra till barnfamiljen. Här finns både radhus, villor, parhus, men också en del flerfamiljshus och lägenheter. Här är det närmre till naturen än vad det är närmre stan, man kan bland annat besöka Klockaretorpsskogen och andra parker och grönområden, så det är plats till mycket lek och motion. Norr om innerstan ligger stadsdelen Marielund, och även här ligger många 3-4 våningshus.

Motala Ström som rinner igenom staden har sitt utlopp i Bråviken öster om kommunen. Här kan du bada och åka båt om sommaren. På andra sidan om viken ligger djurparken Kolmården dit det tar ungefär en halvtimme med både kollektivtrafik och bil. Vill du heller cykla kan du också göra det, det går en fin landsväg längs med vattnet som är ca 23 kilometer från city ut till djurparken. Nordväst om Norrköping ligger Bråvalla där musikfestivalen med samma namn har hållits en del år. Norrköping har blivit utsedd till en av UNESCOs “Creative Cities”, vilket bland annat betyder att här avhålls många konserter i alla olika genrer och musikundervisning för unga är väldigt billigt.

I Norrköpings kommun tar du dig smidigt runt med kollektivtrafik, här finns både pendeltåg, spårvagnar och bussar som arrangeras av ÖstgötaTrafiken. Det är lätt att ta sig från Norrköping till resten av Sverige, reser du med SJ tar det knappt en halvtimme till Linköping, 45 minuter till Nyköping och runt en och en halv timme till Stockholm, så du kan absolut pendla smidigt till och från Norrköping. I Norrköpings kommun bor det drygt 140 000 invånare vilket gör kommunen till Sveriges 9e största, och i centralorten Norrköping bor ungefär 85 000 av dem. Utöver Norrköping ligger bland andra tätorterna Åby, Krokek, Lindö, Skärblacka och Svärtinge i kommunen. Norrköpings kommun gränsar till kommunerna Nyköpings kommun, Katrineholms kommun, Finspångs kommun, Linköpings kommun och Söderköpings kommun.