Om Motala

Vi på bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se hjälper dig som vill hyra bostad i Motala att få kontakt med hyresvärdar i Motala med lediga lägenheter som uthyres i Motala just nu. Oavsett om du är ute efter en hyresrätt i Motala eller om du vill hyra i andra hand så listar vi hyreslägenheter i Motala till dig.

Motala kommun ligger i Östergötland precis vid Vätterns nordöstra strand. Kommunen gränsar till Askersunds kommun, Finspångs kommun, Hallsbergs kommun, Linköpings kommun, Mjölby kommun samt Vadstena kommun. På andra sidan Vättern ligger också Karlsborgs kommun som Motala har en maritim gräns till. I kommunen bor det knappt 44 000 personer, och i tätorten Motala bor ca 31 400 av dessa.

Från Motala station tar det tar det knappt 40 minuter med tåg till Linköping, till Norrköping drygt en timme med tåg och till Jönköping tar det en och en halv timme med tåg först till Mjölby och så buss därifrån. Till Örebro tar det ca 1 timme och 20 minuter med tåg. Öven kollektivtrafiken inom kommunen fungerar mycket bra med bussar inom Motala och till andra orter i kommunen. Utöver Motala ligger också tätorterna Borensberg, Tjällmo och Fornåsa bland andra i kommunen. Motala är en liten stad som passar de flesta oavsett behov. I kommunen finns 22 grundskolor, många förskolor och tre gymnasium, så barnfamiljen kommer trivas bra här.

Motala Station ligger i centrum. Några av bostadsområdena i centrum är Östermalm, Duvedal, Borgmästareområdet, Gamla Stan, Lasarettsområdet, Smålandsängen, Mossen och Samuelsberg. Bebyggelsen är mycket blandad med både hyresrätter och bostadsrätter, villor, lägenheter och mindre hyreshus. Det är mycket populärt att bo i centrum, och särskilt områdena Östermalm och Duvedal är mycket omtyckta områden helt i centrum. Här ligger också många butiker och tre köpcenter, många restauranger, kaféer och barer. Motala ström rinner igenom centrum, och på den södra sidan om strömmen ligger områdena Nedre samt Övre Holm, Brinken, Falehagen och Dunteberget. Dessa områden domineras av villor och bostadsrätter.

Västerut ligger bostadsområdena Dynudden och Rödbergsudde. Dessa villaområden är mycket omtyckta och eftertraktade och ligger precis vid Vätterns strandkant. Vid sidan av dessa områden ligger Forsområdet som även detta är ett mindre villaområde.

Norr om Motala ström på den västra sidan om centrum ligger områdena Marieberg, Råssnäs, Väster, Varamon och Dysätter. Dessa består också till störst del av villor, men här ligger också många radhus och låghus med lägenheter i olika storlekar: man kan hitta både de med 1 rum och kök, 2 rok, 3 rok, osv. här. och är mycket populära områden att bo i.

I de norra delarna av orten ligger områdena Dikarängen, Ekön, Bråstorp samt Brunnsvik. Även här är bostäderna en blandning av villor, parhus och lamellhus. Här har man nära till Bondabacka som är ett grönområde mitt i orten där det finns promenadstråk och möjligheter för motion. I de östra delarna av orten ligger områdena Bergsätter, Björkelund, Charlottenborg, Grankulla samt Motalaverkstad. Här är bostäderna en blandning av nybyggen och äldre bebyggelse, och och här ligger en del hyreshus, särskilt i Charlottenborg. I övrigt ligger här många villor.