Om Mark

Hitta en ledig bostad i Marks kommun med hjälpa av bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se. Vi listar lediga lägenheter i Mark som uthyres, oavsett om det är hyresrätter eller andra hyreslägenheter via Marks bostad. Vi hjälper også dig som söker någon annan slags bostad som uthyres i Mark. Centralort i kommunen är Kinna där det bor drygt 15 000 personer. I hela kommunen bor det knappt 35 000 personer. Kinna ligger ca 3 mil sydväst om Borås, och drygt 6 mil sydost om Göteborg. Med tåg till Borås tar det ca 25 minuter, och till Göteborg tar det ca 1 timme och 10 minuter med buss. Utöver Kinna ligger också orterna Fritsla, Sätila och Horred i kommunen bland andra. Ån Viskan rinner igenom kommunen och mitt i kommunen ligger sjön Västra Öresjön.

I centrala Kinna ligger stationen. Bostäderna här är en blandning av villor, låghus med lägenheter att hyra och ett antal kedjehus. I nordvästra Kinna ligger villor och radhus, i den sydvästliga delen likaså. Här ligger också ett litet industriområde och ett handelsområde. I den södra delen av orten ligger det mest villor, och i den nordöstra delen av orten ligger också många bostäder.

Sydväst om Kinna ligger Skene som tidigare var en egen tätort men som nu räknas till Kinna. Även här är bostäderna blandade med både villor, radhus, kedjehus och lägenheter. Här ligger både hyresrätter och bostadsrätter. Bostäderna varierar i storlek och man kan hitta dem 1 rok, 2 rok, 3 rok eller 4 rok osv. I Skene ligger Marks gymnasieskola som är den enda gymnasieskolan i kommunen. I Kinna och Skene ligger matbutiker och även några restauranger. Tre km söderut från Kinna ligger Örby som var en egen tätort tidigare men som nu hör till Kinna. Här finns det många radhus och kedjehus, men majoriteten av bostäderna är villor. Örby ligger precis vid Västra Öresjön där man kan bada om sommaren. I Örby ligger grundskolan Örbyskolan med F-9-klasser, och intill den ligger också Örby förskola. I Marks kommun finns i allt 34 förskolor, 19 grundskolor och ett gymnasium, så kommunen passar alltså utmärkt till barnfamiljen.

Cirka 8 km nordöst om Kinna ligger orten Fritsla. Hit kan man ta tåget på 6 minuter. Även här finns det både villor, småhus, kedjehus och radhus med trädgårdar, här finns idrottsplatser, en skola, pizzeria och några butiker.

Sätila ligger ca 2 mil nordväst om Kinna precis vid sjön Lygnern. Längs med Lygnern går en fin strand och härifrån går det en lång badbrygga ut i vattnet. I Sätila finns en del villor och parhus. Horred ligger drygt 2 mil rakt söder om Sätila. Även här ligger en tågstation, och från den tar det knappt en halvtimme med tåg till Kinna. Även i Sätila ligger det både en grundskola (F-6) och en förskola, samt några olika handelsmöjligheter och vård.

Marks kommun gränsar till Bollebygds kommun, Borås kommun, Falkenbergs kommun, Härryda kommun, Kungsbacka kommun, Mölndals kommun, Svenljunga kommun samt Varbergs kommun.