Om Lerum

Hitta en ledig bostad i Lerums kommun med hjälp av bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se! Vi hjälper dig att hitta det du letar efter, oavsett om du vill hyra hus i Lerum eller om du vill hyra lägenhet i Lerum med 1 rum och kök, 2 rok, 3 rok, 4+ rok, eller om du bara är ute efter ett rum som uthyres i Lerum. Vi listar lediga lägenheter i Lerum så du kan hitta en hyresrätt i Lerum eller andra slags hyreslägenheter i Lerum.

I Lerums kommun strax nordöst om Göteborg bor det drygt 42 000 personer, och knappt 28 000 av dessa bor i centralorten Lerum. Andra orter i kommunen är bland andra Gråbo, Slätthult och Björboholm. Det är inte ovanligt att pendla till Göteborg när man bor i Lerum, då det endast tar 20 minuter med tåg från Lerum Station till Göteborgs central. Även till Alingsås är det enkelt att pendla, hit tar det 21 minuter med tåg. Borås ligger 4-5 mil öster om Lerum, och hit tar det ca 45 minuter att köra, eller omkring 1,5 timme i tåg via Alingsås eller Göteborg. Från Lerum till Gråbo är det cirka 8 km, en resa som tar 17 minuter i bus. Till Slätthult är det drygt 6 km, och med buss tar det 14 minuter. Björbohom ligger ca 15 km norr om Lerum, och hit tar det en halvtimme med buss om du inte byter buss. Björboholm ligger precis vid sjön Mjörn.

Lerum Station ligger i centrala Lerum, och på den norra sidan ligger ett centrumområde med några butiker och restauranger. Här ligger låghus med lägenheter som uthyres, och på den andra sidan av Säveån som rinner igenom orten ligger det både villor med trädgårdar och parhus, radhus och hyresrätter. Så här fortsätter det i den norra delen av orten som kallas Aspenäs. Hela den västra delen av Lerum har en strandkant mot sjön Aspen. Det finns många sjöar i kommunen som är Sveriges mest sjötäta kommun. I Aspenäs ligger F-5 skolan Aspenässkolan som är en av kommunens 19 grundskolor.

I den nordöstra delen av orten ligger både kedjehus och villor, och här ligger Lerums gymnasium som är kommunens enda gymnasieskola. Längre ut i nordöst mellan Lerum och Floda (som är en tätort som växt ihop med Lerum) ligger områdena Stenkullen och Tollestorp. Här ser bostäderna ut på samma vis, och här ligger även ett industriområde. I Floda finns det möjlighet för att hyra lägenhet i centrum, och annars ligger här många enfamiljshus.

På den södra sidan om järnvägen i Lerum ligger stora villaområden. Längst söderut domineras dock bostäderna av kedjehus och radhus med en del hyreslägenheter.

Lerums kommun är en trevlig kommun som passar alla. Här bor man i en småstad omgiven av natur men har alltid nära till storstaden och man kan enkelt ta sig dit både med tåg och bil. Här finns många förskolor och skolor till barnfamiljen och här är cykelavstånd till det mesta.

Lerums kommun gränsar till kommunerna Ale, Alingsås, Bollebygd, Göteborg, Härryda samt Partille.