Om Kungälv

Bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se hjälper dig att hitta en ledig bostad att hyra i Kungälvs kommun! Vi skapar kontakt mellan hyresvärdar med lediga lägenheter i Kungälv och dig som vill hyra bostad i Kungälv eller som vill hyra lägenhet i Kungälv, så att du kan hitta bostäder som uthyres i Kungälv. Vare sig du söker en hyresrätt i Kungälv eller andra hyreslägenheter i Kungälv, exempelvis en bostad i andra hand via Kungälvsbostäder, listar vi dem här.

I kommunen bor det drygt 45 000 personer, och ca 25 000 av dessa bor i centralorten Kungälv. Kungälv ligger drygt 2 mil norr om Göteborg, en resa som tar 18 minuter med tåg. Till Stenungsund tar det 21 minuter med tåg. Rakt västerut till kusten är det 2 mil och dit kan du köra på ca 25 minuter eller cykla på drygt en timme. Kommunen ligger i Västra Götalands län. Utöver Kungälv ligger bl.a. tätorterna Diseröd, Kode och Tjuvkil i kommunen.

I Kungälvs stadskärna och vid Gärdet består bostäderna av både villor med trädgårdar, andra enfamiljshus och lägenheter, både hyresrätter och bostadsrätter i olika storlekar: både 1:or, 2:or, 3:or, 4:or osv., en del med balkonger och en del utan. Under våren 2019 öppnades ett nytt köpcenter i staden, Kongahälla Shopping. Här finns ett stort utbud av butiker, en del fik och restauranger. Det byggs också många nya bostäder i staden, både i västra och östra Kongahälla och i Nytorgstaden i centrum bland annat. Det nordöstra området i Kungälv heter Ängegärde. Här ligger dels ett industriområde, men också bostäder - både radhus och kedjehus och villor. Här ligger också kommunens gymnasium, Mimers Hus gymnasium.

Norr om centrum ligger områdena Munkegärde och orten Kareby. Det är lugna områden omgivna av natur, men fortfarande med närhet till centrala Kungälv. Även här finns det både parhus, radhus och kedjehus, samt enfamiljshus. På den sydvästra sidan om Kungälvs centrum ligger området Komarken. Här ligger många låga kedjehus och flerfamiljshus och en del villor. Längre norrut ligger områden med många flerfamiljshus, både låghus och höghus med lägenheter. I området finns ett par grundskolor och några förskolor. Längre västerut ligger ett villaområde.

4-5 km väster om Kungälv centrum ligger området Ytterby. Här ligger Kungälvs tågstation, Ytterby station. Liksom i Kungälv finns här både villor, radhus och låghus med lägenheter. Här ligger bland andra områdena Tunge, Enekullen, Vena och Ulvesund. Här ligger också både skola och förskola. Det är enkelt att ta sig in till Kungälvs centrum antingen med cykel eller med buss. Söder om Kungälv och Ytterby rinner Nordre Älv som så småningom rinner ut i Kattegatt. E6:an går förbi Kungälv, så det är enkelt att ta sig från Kungälv i bil, och utöver tåg går det också bra bussförbindelser till och från Göteborg. Från Kungälv resecentrum till Diseröd tar det 15 min med buss, ca 10 minuter till Kode och knappt 20 minuter till Tjuvkil via Ytterby.

Kungälvs kommun gränsar till kommunerna Ale, Göteborg, Lilla Edet, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.