Om Klippan

Låt bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se hjälpa dig som vill hyra bostad i Klippan att skapa kontakt med hyresvärdar i Klippan med lediga bostäder som uthyres i Klippan just nu. Vi listar lediga lägenheter i Klippan oavsett om det är hyresrätter eller andra slags hyreslägenheter i Klippan, och om du vill hyra hus i Klippan så listar vi självklart även hus och andra bostäder om det finns lediga.

Klippans kommun ligger i det nordvästra hörnet av Skåne. I allt i kommunen bor det runt 17 600 personer, och i centralorten Klippan bor det drygt 8 800 personer. Utöver centralorten Klippan ligger också orterna Ljungbyhed och Östra Ljungby i kommunen, bland andra. Klippans kommun gränsar till Eslövs kommun, Hässleholms kommun, Höörs kommun, Perstorps kommun, Svalövs kommun, Åstorps kommun, Ängelholms kommun samt Örkelljunga kommun.

Från Klippan till Ängelholm tar det knappt 50 minuter med buss, till Hässleholm tar det knappt en halvtimme med tåg till Hässleholm, och till Helsingborg tar det drygt en halvtimme med tåg från Klippan station. På grund av läget mellan de tre städerna är det många som pendlar från Klippan. Vill man till utlandet tar det endast en timme till Helsingör i Danmark, det tar en timme och en kvart till Malmö Airport och ca lika lång tid med bil till Köpenhamns flygplats via Malmö.

I området runt stationen ligger en del lamellhus och andra hyreshus med lägenheter i olika storlekar: här finns både de med 1 rum och kök, 2 rok, 3 rok, osv. Annars består den största delen av bostäderna i orten av villor, parhus, radhus och andra slags kedjehus med trädgårdar. I kommunen ligger många förskolor, sex kommunala grundskolor och tre fristående grundskolor, tre gymnasium samt en gymnasiesärskola. Av dessa ligger två gymnasium i Klippans tätort: Tegelbruksskolan samt Klippans Gymnasieskolor Åbyskolan. Grundskolorna Antilopenskolan, Bofinkenskolan och Snyggatorpsskolan ligger alla tre i centrala Klippan. I Klippan finns ett urval av kaféer och pizzerior och ett antal butiker. Vill man dock ha ett större utbud rekommenderas det att ta sig till någon av de närliggande städerna i landskapet.

Ljungbyhed ligger drygt 10 km sydöst om Klippan, vilket tar 17 minuter med buss. Här bor det drygt 2 000 personer. Klippans gymnasiums flygteknikerutbildning försiggår här i Ljungbyhed, och en av kommunens grundskolor, Ljungbyhedsskolan, ligger här. Majoriteten av bostäderna här är villor.

Östra Ljungby ligger ca 10 km nordväst om Klippan, och även häremellan kan man ta en buss på drygt 10 minuter. I Östra Ljungby bor det ca 1 800 personer, och här ligger grundskolan Pilagordsskolan. Även naturbruksgymnasiet Segragymnasiet ligger här.

Klippan är en liten ort, och det är enkelt att ta sig runt på cykel, eller bara genom att gå. Kommunen är omgiven av åkrar och naturområden, så om man tycker om att både ha nära till lite större städer och natursköna omgivningar så är det en perfekt kommun att bosätta sig i.