Om Karlskrona

Bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se hjälper dig att hitta en ledig bostad att hyra i Karlskrona kommun! Karlskrona kommun ligger i Blekinge och här bor strax under 67 000 invånare. I centralorten Karlskrona bor det ca 37 000 personer. Hyrenbostad.se listar lediga lägenheter i Karlskrona så att du som vill hyra lägenhet i Karlskrona eller som vill hyra hus i Karlskrona får kontakt med hyresvärdar i Karlskrona som har lägenheter och hus som uthyres i Karlskrona. Oavsett om du söker en hyresrätt i Karlskrona eller söker hyreslägenheter i Karlskrona i t.ex. andra hand, så listar vi det.

Från Karlskrona till Kalmar är det ca 8-9 mil och med både tåg och buss tar resan ca en timme och 20 minuter från Karlskrona Centralstation. Till Kristianstad är det drygt 12 mil, en resa som tar ca 1,5 timme med tåg. Till Malmö tar tågresan runt tre timmar, och till Växjö ca 1 timme och 20 minuter.

Utöver Karlskrona ligger bl.a. tätorterna Rödeby, Nättraby, Jämjö, Hasslö och Sturkö i kommunen. På ön Hasslö i Blekinge skärgård bor ca 1 700 personer och är en populär semesterdestination. Här ligger en F-6 skola, men för 7-9 samt gymnasium får man ta sig till fastlandet. Man kan ta sig till fastlandet både med båt och via en bro. På Sturkö bor det drygt 1 300 personer. Även här finns det en F-6 skola, men för högstadie och gymnasium tar man sig till fastlandet. Det är Karlkronas till ytan störst skärgårdsö, och precis som Hasslö är ön förbunden till fastlandet via en bro. Härifrån tar det ca 25 minuter att köra in till centrala Karlskrona, men man kan också ta båten.

Karlskrona centrum ligger också på en ö, Trossö. Här ligger lägenheter i olika storlekar, både de med 1 rum och kök, 2 rum och kök, 3 rok, 4 rok, osv. Kopplat till Trossö är också Stumholmen, Lindholmen, Björkholmen, Ekholmen, Saltö och kopplat till Saltö är Dragsö. På Björkholmen är bostäderna blandade med låghus blandat med enfamiljshus med små trädgårdar. Det ser ut på samma sätt på Ekholmen. På Saltö finns ett område med lägenheter samt ett område med villor, parhus, radhus och liknande. På Trossö ligger också en del butiker och restauranger och fik, det mesta i området omkring Stortorget. På Trossö ligger också några gymnasium och många grundskolor. I allt ligger det sju gymnasium i kommunen och 38 grundskolor.

Norr om Trossö ligger Pantarholmen som förbinder Trossö med fastlandet. Här ligger både höghus och låghus. Västerut ligger Långö där det ligger många villor och parhus. Norr om Pantarholmen ligger Blekinge Tekniska Högskola (BTH), så det finns också en del studentboende i Karlskrona och rum att hyra. Området som högskolan ligger i kallas för Bergåsa, ett lugnt område som har samma slags bebyggelse som resten av staden. Längre in mot fastlandet ligger områdena Hästö, Oscarsvärn, Sunna, Kungsmarken, Lyckeby, Torskors, Spandelstorp och Råbacken, bland andra.

Karlskrona kommun gränsar till Emmaboda kommun, Ronneby kommun samt Torsås kommun. Maritimt gränsar kommunen också till Mörbylånga kommun på Öland.