Om Kalmar

Bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se kan hjälpa dig att hitta en ledig bostad att hyra i Kalmas kommun! Vi skapar kontakt mellan hyresvärdar i Kalmar med lediga lägenheter som uthyres i Kalmar och dig som vill hyra lägenhet i Kalmar, studentlägenhet i Kalmar, eller dig som vill hyra hus i Kalmar.

Kalmar kommun ligger i Småland på Sveriges östkust och är en kommun med strax under 70 000 invånare. Utöver staden Kalmar ligger också tätorterna Lindsdal, Smedby och Ljungbyholm i kommunen, bland andra. Linnéuniversitetet har ett campus i Kalmar och även Sjöfartshögskolan är en del av LNU. Här finns många olika studentboenden: både studentlägenheter, rum i korridor och lägenheter man kan dela med centralt läge. Universitetet ligger i stadsdelen Malmen som ligger nordöst om stadens centrum. Kalmars centrum ligger på Kvarnholmen där det finns många äldre kulturmärkta hus, och stadsdelen omringas till vissa delar av den gamla ringmuren. På Kvarnholmen som gränsar till Östersjön finns många butiker och kaféer, bl.a. ligger köpcentret Baronen här. Här finns ett stort utbud av barer och restauranger. Mycket ligger centrerat runt Larmtorget och Stortorget, det är även här Kalmars domkyrka ligger. Här ligger också Kalmar centralstation varifrån du kan ta tåget söderut till Malmö på drygt 3 timmar. Man kan också ta tåget exempelvis till Växjö dit det tar drygt en timme och till Jönköping på ca 3 timmar. Ängö och Varvsholmen ligger norr om Kvarnholmen. Här ligger många hyresrätter i form av lägenheter och radhus med härlig utsikt över havet och Öland.

Norr om Malmen ligger Berga, Funkabo och Tallhagen där det ligger många hyreshus och hyreslägenheter, men också en del villor med trädgårdar. Härifrån går Ölandsbron via vilken man kan köra till Färjestaden på Öland på knappt 20 minuter. Om sommaren kan man även ta färjan över. Det går också bussar året runt om man vill åka med kollektivtrafik. Västerut ligger naturområdet Skälby samt stadsdelen Oxhagen. Även här ligger det till största delen lägenheter i både låghus och höghus. Längre norrut ligger Norrliden som är ett populärt område att bo i om man har en barnfamilj, särskilt eftersom den stora grundskolan Kalmarsundsskolan ligger här. Stadsdelen Vimpeltorpet ligger på strax väster om Norrliden ca 5 km norr om centrum. Här hittar man både villor och radhus, samt hyresrätter i lägenheter med både 1 rum och kök, 2 rok, 3 rok, och 4+ rok. Det är en ganska ny stadsdel under utbyggnad, och här finns många parker och grönområden.

Även stadsdelen Södra Staden är en ny stadsdel i den gamla tätorten Rinkabyholm. Det arbetas på att bygga ihop stadsdelen med Kalmar genom att bygga ett stort antal bostäder och skolor.

Sydväst om Kvarnholmen ligger Sjöstaden och Kalmarsundsparken. Bostäderna i området består till stor del av villor och andra enfamiljshus, och här finns stora chanser för att hitta en en bostad att hyra med utsikt över vattnet. Längs med kusten finns också en del stränder och badplatser. Längre söderut ligger Stensö där det finns många sommarhus, men också villor till åretruntboende. Tegelviken är en trevlig stadsdel väster om centrum med många bostäder och grönområden.

Kalmar kommun gränsar till kommunerna Borgholm, Emmaboda, Mönsterås, Mörbylånga, Nybro samt Torsås.