Om Kävlinge

Bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se hjälper dig som vill hyra bostad i Kävlinge eller som vill hyra lägenhet i Kävlinge att hitta lediga lägenheter i Kävlinge och andra bostäder som uthyres i Kävlinge. Vi hjälper både dig som vill bo i en hyresrätt i Kävlinge och dig som vill hitta andra hyreslägenheter i Kävlinge, t.ex. i andra hand.

Centralort i kommunen är Kävlinge där det bor ca 10 000 personer och totalt i kommunen bor det knappt 32 000. Utöver Kävlinge ligger bl.a. orterna Löddeköpinge, Furulund och Hofterup i kommunen. Det är lätt att ta sig runt med buss i kommunen och till andra kommuner och städer i Skåne. Kävlinge kommun gränsar till kommunerna Eslöv, Landskrona, Lomma, Lund samt Svalöv. Till Löddeköpinge från Kävlinge är det ca 8 km, vilket tar ca en kvart med buss. Till Furulund från stationen är det endast tre km, en resa som tar tio minuter med bussen, och till Hofterup från Kävlinge tar det drygt en halvtimme med buss. Till Lund tar det 8 minuter med tåg från Kävlinge Station och till Malmö tar det ca 22 minuter. Till Landskrona station tar det mellan 10 och 15 minuter med tåg. Kävlinge kommun ligger på Skånes västra sida och har kust mot Öresund. Både Barsebäckshamn och Vikhög är två av kommunens orter som ligger vid kusten.

Rinnebäck är den del av Kävlinge som ligger längst österut. Här ligger både villor, radhus och lägenheter. F-6 skolan Rinnebäcksskolan och en förskola ligger också i området. I den norra delen av orten ligger området Gryet som delas i mitten av järnvägen. I området ligger både radhus, parhus och andra kedjehus, samt villor.

Vid sidan av järnvägsstationen byggs en ny stadsdel, Stationsstaden. Här ska byggas 1 300 nya bostäder, ett projekt som påbörjades våren 2018. Man räknar med att det kommer bo 3 200 invånare i området. Här kommer byggas både radhus, hyresbostäder och andra lägenheter. Här kommer också byggas lokaler till butiker och service. I den västra delen av Kävlinge ligger också många villor och radhus. Även här ligger ett par grundskolor och förskolor.

Sydväst om Kävlinge ligger orten Furulund. Man kan som nämnt ta bussen mellan Kävlinge och Furulund, men man kan absolut gå eller cykla också då orterna i princip är sammanväxta.

I Löddeköpinge finns det en del lägenheter i låghus, men som i resten av kommunen domineras bostäderna av villor och radhus. Här ligger köpcentret Center Syd med många butiker och matställen. Det är hit man åker om man vll shoppa i kommunen, om man inte åker till exempelvis Lund, Malmö eller Helsingborg. I Löddeköpinge finns både ett par låg-, mellan- och högstadieskolor, och ett antal förskolor och fritidshem. I Lödde Sandskog finns det motionsspår med elljus där man kan motionera året runt.

Genom kommunen rinner Kävlingeån som byter namn till Lödde å när den passerar Löddeköpinge. Den rinner sedan ut i Lommabukten. Det är mycket populärt att fiska från ån och man kan också paddla här. Det är också mycket populärt att bada och sola vid Barsebäckstrand om sommaren.