Om Järfälla

Bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se hjälper dig att hitta en ledig bostad att hyra i Järfälla kommun! Järfälla kommun ligger i Stockholms län och ligger nordväst om Stockholm väster om Sollentuna och med Hässelby, Vällingby, Spånga och Kista i söder. I kommunen bor det ca 78 500 personer och ca 27 000 av dessa bor i centralorten Jakobsberg. Långt den största delen av bostadsområdena i kommunen tillhör Stockholms tätort, och avståndet mellan Jakobsberg till Stockholm centrum är ca 15 km. Från Jakobsberg kan man ta pendeltåget till Stockholm City på 24 minuter från Jakobsberg station. Om några år kommer man också kunna ta tunnelbanans Blå Linje till Järfälla med ny slutstation vid Barkarby station varifrån man också kan ta pendeltåget. Utbygget av tunnelbanan kommer också leda till flera nya bostäder i de kommande åren.

I Jakobsbergs centrum ligger det både låghus och höghus med lägenheter, både hyresrätter och bostadsrätter. Här finns det lägenheter i alla olika storlekar, både 1 rum och kök, 2 rok, 3 rok, 4 rok osv, och här ligger många kontorslokaler. I centrum ligger också det stora köpcentret Jakobsbergsgallerian. Häri ligger runt 100 butiker och ett antal restauranger. Bakom köpcentret ligger Riddarparken. Jakobsbergs folkhögskola ligger också i centrala Jakobsberg, men på den andra sidan av järnvägen (den västra sidan). I det stora området i norra Jakobsberg Västra är majoriteten av bostäderna villor med trädgårdar, och väster om dessa ligger ett skogsområde och väster om det ligger Mälaren. På Jakobsberg Västra ligger bland annat skolan Olovslundskolan som är en F-5-skola, och som är en av kommunens 25 grundskolor. Här finns också många förskolor och två gymnasieskolor, Järfälla Gymnasium som ligger i den södra delen av Jakobsberg och det är också här Didaktus Gymnasium ligger. Eftersom kommunen ligger i Stockholms län kan man också söka sig till de övriga gymnasieskolorna i länet.

I den norra delen av Jakobsberg Östra ligger det också mest enfamiljshus, men här finns också områden med kedjehus och parhus. Längre söderut ligger det mest höghus och låghus med lägenheter. Området sydost om här heter Barkarby. Här ligger Stockholm Quality Outlet och många andra butiker och stora affärer, bland annat ett IKEA-varuhus. I Barkarby ligger många villor och radhus. Området söder om Jakobsberg och nordväst om Barkarby är det som heter Järfälla. Här ligger en del industrier, men lite längre västerut hittar man fler bostäder, detta område heter Viksjö. Här är största delen av bostäderna radhus, kedjehus och parhus, men här ligger också områden med villor. Även Viksjö gränsar till ett stort skogsområde och efter det Mälaren. Ute vid vattnet ligger en småbåtshamn och många badplatser. I Viksjö ligger också en golfklubb.

Längst norrut i kommunen ligger området Kallhäll. Även här hittar man en stor blandning av bostäder, så det finns något som passar alla. Det är lätt att ta sig runt i kommunen, och det finns många grönområden i form av parker, skog och sjö.

Järfälla kommun gränsar till Ekerö kommun (på andra sidan Mälaren), Sollentuna kommun, Stockholms kommun, Upplands Väsby kommun samt Upplands-Bro kommun.