Om Huddinge

Bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se erbjuder många lediga bostäder i Huddinge kommun. Huddinge centrum är en del utav Stockholms tätort, och kommunen är den näst största i Stockholms län mätt i befolkningsmängd med knappt 112 000 invånare. Huddinge kommun har ett bra läge söder om centrala Stockholm, och med pendeltåg 41 från pendeltågsstationen Huddinge tar det 16 minuter in till Stockholm City. Därifrån är det lätt att ta sig till andra delar av landet, så som Göteborg, Malmö och Linköping, eller till utlandet via Arlandas flygplats som ligger norr om Stockholm. Huddinge centrum har byggts upp omkring stationen. Här finns ett handelscentrum med affärer och caféer, och här ligger många flerbostadshus och villor med trädgårdar. Norr om centrum ligger Fullersta, Snättringe, Stuvsta och Segeltorp.

Även dessa områden har många villor och radhus och passar så väl den äldre befolkningen som familjen med småbarn. I Segeltorp vid E4an ligger Sveriges största handelsområde Kungens Kurva. Här ligger bland annat IKEA, som är en av de största arbetsgivarna i kommunen. Öster om centrum ligger Trångsund, Länna och Skogås. Runt dessa hittar man många grönområden där man kan motionera och njuta av naturen. I Trångsund ligger många lägenheter och flerbostadshus, i Länna många villaområden och i Skogås ligger många radhus och villor. Söder om Huddinge centrum ligger Flemingsberg där Karolinska universitetssjukhuset ligger - även detta en stor arbetsgivare i kommunen. Liksom i de övriga delarna av kommunen ligger här många villor, men också många höghus, låghus och småhus.

I Flemingsberg hittar man också Södertörns högskola där det läser omkring 13 000 studenter. Här finns utbildningar i humaniora och naturvetenskap, och man kan också utbilda sig till polis. I de sista åtta åren har det byggts många nya bostäder i Huddinge kommun, och man räknar med at bygga ännu fler de kommande två åren. Mellan 2010 och 2015 byggdes 434 nya hyresrätter, och mellan 2015 och 2020 planerades att bygga 5500 nya bostäder varav 2084 är hyresrätter. Hälften av dessa avsätts till ungdomar samt studenter och forskare vid högskolorna och Karolinska Institutet.

Väster om Huddinge centrum ligger Vårby. Här ligger många flerbostadshus, och det är nära till det gröna området omkring sjön Gömmaren där man kan fiska, sola och bada om sommaren. Kommunen erbjuder flera badplatser med sandstrand och klippor att hopa ifrån om sommaren. Med den ständiga närheten till naturen är Huddinge en bra plats för barnfamiljen, vilket också kan ses på Huddinge kommuns unga medelålder på 37 år. Här finns många skolor, både förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Huddinge kommun gränsar till kommunerna Botkyrka, Ekerö, Haninge, Stockholm och Tyresö. Huddinge har bra bussförbindelser runt om i kommunen och till de angränsande kommunerna, och förutom pendeltåget pratas det också om att tunnelbanans röda linje ska få ett par stopp i kommunen. Detta skulle i så fall medföra möjligheter på 51 000 fler bostäder i Snättringe och Huddinge Centrum. Att bo i Huddinge är perfekt för dig som vill ha närheten till storstaden men ändå ha känslan att bo mer naturnära och lokalt. Alla delar av kommunen har sina egna centrum där man kan handla och gå ut och äta.