Om Höganäs

Bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se hjälper dig som vill hyra bostad i Höganäs kommun, oavsett om du vill hyra hus i Höganäs eller om du vill hyra lägenhet i Höganäs. Vi skapar kontakt mellan dig och hyresvärdar i Höganäs kommun som som har lediga lägenheter i Höganäs eller andra lediga bostäder som uthyres Höganäs just nu. Vi listar både hyresrätter i Höganäs kommun och öven andra hyreslägenheter i Höganäs om du t.ex. vill hyra bostad i andra hand.

Höganäs kommun ligger i Skånes nordvästra hörn. Kommunen gränsar till Båstads kommun, Helsingborgs kommun samt Ängelholms kommun. Från Höganäs till Helsingborg tar det drygt en halvtimme med buss och från Höganäs till Ängelholm tar det knappt 50 minuter med buss. Höganäs kommun ligger delvis på en halvö, Kullen eller Kullahalvön som den också kallas. På den norra sidan om halvön ligger Skälderviken och längre norrut Kattegatt, och på den västra sidan ligger Öresund. Centralorten Höganäs ligger också på den västra sidan av halvön. Utöver Höganäs så ligger också tätorterna Viken, Jonstorp, Arild och Mölle bland andra i kommunen. Mölle och Arild är populära badorter och de ligger båda intill naturreservatet Kullaberg på Kullabygden, Arnold sydöst om reservatet och Möller väster om det. I naturreservatet ligger det kända drivvedskonstverket Nimis.

I Arild ligger många små trähus, och vid hamnen ligger några restauranger och ett kafé. Mölle är den ort som ligger längst ut på halvön. Även hör består bostäderna av villor och småhus. Här ligger också några hotell till sommargäster samt kafé och restaurang. Jonstorp är den tredje största orten i kommun, och här bor det knappt 2 000 personer. Här ligger Jonstorpsskolan som är en av kommunens F-9 skolor.

Viken ligger på den västra sidan av halvön strax söder om Höganäs. Delar av Viken tillhör också Helsingborgs kommun. Här bor drygt 4 500 personer. Liksom i resten av kommunen består den största delen av bostäderna i Viken av enfamiljshus i form av villor med trädgårdar och andra hus. Här finns också en liten del parhus och andra slags små kedjehus. I Viken ligger Vikenskolan som även detta är en F-9 skola. Norrut på väg till Höganäs ligger orten Lerberget som i princip sitter ihop med Höganäs.

I Höganäs bor knappt 15 500 av kommunens knappt 27 000 invånare. I centrala Höganäs är många av bostäderna lägenheter. Här kan man hitta både hyreshus med lägenheter och bostadsrätter. Man kan hitta både stora och små lägenheter, så oavsett om du letar efter en etta, tvåa, trea eller något annat så borde du kunna hitta det här i centrala Höganäs. Vill man hellre bo centralt i hus är det också en möjlighet då många av bostäderna i centrum också är villor med trädgårdar. I södra och östra Höganäs finns också en del radhus och andra slags kedjehus. I norra Höganäs ligger ett industriområde, och vid sidan av det ligger det fler villor och småhus. Även i Höganäs ligger det några grundskolor, och här ligger också kommunens gymnasium, Kullagymnasiet.