Om Halmstad

Låt oss på bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se hjälpa dig med att hitta en ledig bostad att hyra i Halmstads kommun! Vi hjälper dig som vill hyra lägenhet i Halmstad att hitta lediga lägenheter, och dig som vill hyra hus i Halmstad, att skapa kontakt med hyresvärdar.

Vid Sveriges södra västkust ligger Halmstads kommun. I staden bor över 100 000 invånare, varav ungefär 70 000 bor i Halmstad. Kommunen ligger precis där Nissan mynnar ut i Laholmsbukten, så du har fantastiska möjligheter för en bostad med havsutsikt i Halmstad. Nissan rinner igenom centrala Halmstad och ger staden en charmig karaktär med många flera hundra år gamla byggnader runt om sig. På Nissans östra sida ligger Östra Stranden. Detta är en av Sveriges allra längsta stränder där det är härligt att bada om sommaren.

Här ligger också Hagöns naturreservat där man kan fågelskåda. Lite längre österut ligger stadsdelen Andersberg, där det nästan uteslutande finns flerbostadshus med hyreslägenheter, men också lägenheter till äldre i Halmstad. Öster om Nissan ligger också stadsdelarna Nyhem, Linehed och Gustavsfält. Det är här Högskolan i Halmstad ligger, så det är också här man hittar de flesta av kommunens studentlägenheter. Här hittar man också hyresrätter, villor och en del höghus, samt skolor och Linehedsparken med amfiteater och motionsmöjligheter. Omkring Halmstads centralstation och Nissastrand ligger det också många bostäder, däribland många pampiga hus från starten av 1900-talet, men också en del nybyggda hyresrätter. Norr om stationen ligger stadsdelarna Furet och Frennarp där du som vill bo i hus med trädgård passar bra in. Området är härligt naturnära och passar perfekt för barnfamiljen så väl som pensionären. Längre österut ligger Brogård och Vallås, och söder om dessa Fyllinge, dessa tre bostadsområden uppfyller samma kriterier som Furet och Frennarp. På den västra sidan om Nissan i den norra delen av stan ligger de äldre stadsdelarna Kärleken och Sofieberg där det finns många villor och skolor. Det har nyligen byggts nya flerbostadshus och äldreboenden här.

Längre söderut ligger villaområdet Mickedala där även Länssjukhuset och Halmstads flygplats ligger. Söder om denna ligger högt belägna Rotorp och sydöst om Rotorp ligger Söder, ett annat nybyggt bostadsområde. Väster om staden ligger området Söndrum där vi bland annat hittar den härliga badorten Tylösand. Här finns många olika slags bostäder, och särskilt om sommaren finns det många möjligheter för att hitta något att hyra över semestern. Om du vill shoppa när du är i Halmstad är det i city i området omkring Stora Torg och gatorna Brogatan och Storgatan du ska ta dig till. Här finns många lokala butiker, men också de större kedjorna som Åhlens och MQ. Det är även här omkring som många av stadens uteställen och restauranger ligger. Söder om Stora Torg ligger Halmstad Slott med den härliga Slottsparken. Du kan såklart också hitta härliga restauranger vid havet i Tylösand. När du är i Halmstad har du nära till Hallandsåsen där det finns härliga vandringsleder, kör du bil tar det mallen 30 och 40 minuter.
Från Halmstads centralstation är det smidigt att ta tåget både norr- och söderut i landet. Det tar bara drygt en timme till Göteborg, omkring en och en halv till Malmö, 30 minuter till Varberg och endast en kvart till Båstad. Halmstads kommun gränsar till Laholms kommun, Falkenbergs kommun, Hylte kommun samt Ljungby kommun.