Om Håbo

Bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se hjälper dig som vill hyra bostad i Håbo kommun att hitta lediga lägenheter i Bålsta eller i andra delar av kommunen. Vi listar hyresrätter i Bålsta och andrahands hyreslägenheter i Bålsta så att du som letar efter en bostad lättare kan få kontakt med hyresvärdar i Håbo kommun som har lediga bostäder som uthyres i Bålsta och i andra orter. Utöver centralorten Bålsta så ligger också tätorterna Slottsskogen, Skörby och Råby i kommunen, bland andra. I kommunen bor det drygt 21 500 personer, och i Bålsta bor knappt 13 500 av dessa.

Håbo kommun gränsar till Enköpings kommun, Uppsala kommun, Knivsta kommun, Sigtuna kommun samt Upplands-Bro kommun. Från Bålsta till Enköping tar det endast 13 minuter med tåg, och med buss tar sträckan drygt 35 minuter. Från Bålsta kan man ta tåget till Stockholm, det tar ca 30 minuter till Centralstationen. Man kan också ta pendeltåget och byta i Spånga dit det tar 25 minuter. Till Uppsala tar det ca 1 timme och en kvar med buss.

I Bålsta centrum består bostäderna till största delen av lägenheter både i hyreshus och i andra slags flerfamiljshus. Här kan man hitta lägenheter i många olika storlekar, så oavsett om du letar efter en etta, tvåa, trea eller något ännu större kan du antagligen hitta det här i centrum. Man kan också hitta villor och parhus här. I centrum ligger också kommunens enda gymnasium, Fridegårdsgymnasiet, och ett antal grundskolor och förskolor. I centret Bålsta Centrum ligger en del butiker och några restauranger och kaféer, och även i området runt omkring centret finns en del affärer osv. Andra bostadsområden i centrum är Dalängen, Dyarne, Mansängen, Västerängen och Nydal. I dessa områden finns en del villaområden.

I de norra delarna av orten ligger områdena Uppåkra, Fagerdal och Gamla Bålsta. Dessa är Bålstas äldsta områden, så även många av husen är lite äldre. Här finns både villor, bostad- och hyresrätter, och är generellt ett lugnt område.

Västerut ligger många bostadsområden. I Eneby ligger många villor, och det är ett mycket barnvänligt område med närhet både till centrum, skolor och naturen. I GIllmarksbyn och i Gillmarken ligger många radhus och parhus, en del av dem hyresrätter. Viby äng är ett relativt nybyggt villaområde några kilometer från centrala Bålsta, och nära det området ligger även bostadsområdena Västerskog, Västerhagen, Västerdalen, Väppebyberget, Vilunda, Prästängen och Prästberget, och allra längst västerut ligger området Åkerby. Dessa områden domineras av villabebyggelse och ligger allesamman mycket naturskönt och omgivet av åkrar och skog.

Söderut ligger Aronsborg, Kalmarsand och Fånäs, som alla tre är mycket populära områden precis vid Mälarens strand. Här finns både villor på stora tomter och bostadsrätter samt hyresrätter. Bostäderna här har ofta ett högt pris.

I sydväst ligger området Broby backar som är ett mycket populärt bostadsområde. I sydväst ligger också det nybyggda området Väppeby Äng med en kombination av nybyggen och äldre hus. Ännu längre från Bålsta i den sydvästliga riktningen ligger områdena Råby, Båtsbacken, Hagviken, Frösunda och Frösundavik. Även dessa områden domineras av villabebyggelse.