Om Falkenberg

Hitta lediga hyresbostäder i Falkenbergs kommun med hjälp av bostadsförmedlingen hyrenbostad.se.

Falkenbergs kommun ligger i Hallands län på Sveriges västkust. Största tätort är Falkenberg som ligger drygt fyra mil norr om Halmstad, en resa som tar 17 minuter med tåg, så det fungerar utmärkt att pendla till Halmstad från Falkenberg. Till Göteborg tar det strax under en timme med tåg, så man kan absolut pendla hit också. I kommunen ligger också tätorterna Skrea och Glommen bland andra, men ca 25 000 av de knappt 45 000 invånare i kommunen bor i orten Falkenberg. Halmstads kommun är en av Falkenbergs grannkommuner och de andra är Gislaved, Hylte, Mark, Svenljunga och Varbergs kommun.

Igenom stadens centrum rinner ån Ätran. City ligger på den västra sidan av Ätran. Här finns en del butiker och restauranger, mycket runtom Stortorget. Här ligger också Falkenbergs gymnasieskola. Söder om ligger den äldre stadsdelen Gamla Stan där det står många fina korsvirkeshus. Nordväst om centrum ligger stadsdelen Arvidstorp. Liksom de största delarna av Falkenberg är många av bostäderna här villor och parhus. Västra Gärdet ligger sydväst om centrum. Även här finns många villor men också ett antal radhus och låghus med lägenheter att hyra. Du kan hitta lägenheter i alla storlekar i Falkenberg, om du så är ute efter 1 rum och kök, 2 rok, 3 rok, 4 rok, osv., och både bostadsrätter och hyresrätter. Nordväst om Arvidstorp ligger Falkagård. Här finns en del höghus med hyreslägenheter. Här ligger också en förskola. Längst västerut i orten ligger Skogstorp. Här finns en grundskola och många flerfamiljshus, samt villor. Strax nordväst om Skogstorp ligger Björnhults Golfklubb. Nordväst om Falkenbergs centrum ligger Stafsinge som räknas som sin egen ort men ligger endast 2 km från centrum.

Östra Gärdet är en stadsdel nordost om city. Här finns många villor och enfamiljshus med trädgårdar samt radhus. I området ligger också grundskolan Fajansskolan med 1-5 klasser, så området passar perfekt till barnfamiljen. Tröingeberg ligger också i den nordöstra delen av orten. Det är härifrån du tar tåget från Falkenberg Station. Vid sidan av stationen ligger det ganska nybyggda bostadsområdet Tröinge Ängar. Här finns både lägenheter och villor. Under Tröinge längs med Ätran ligger Herting. Här ligger många enfamiljshus och en del nybyggen. Precis öster om centrum ligger Anderstorp där det nästan uteslutande ligger villor. Här ligger också Falkenbergs IP med en fotbollsplan samt en friidrottsanläggning med läktare.

Sydost om centrum ligger stadsdelen Hjortsberg. Här finns det många nybyggda bostäder i form av både flerfamiljshus, radhus och villor. Även här ligger en 1-5 grundskola. På väg från Hjortsberg till centrum ligger Skrea Strand som är en härlig badstrand med en lång brygga och restauranger och kaféer med härlig utsikt. Skrea ligger strax utanför Falkenberg i förlängelse av Skrea Strand och Skreanäs. Även Rinsegård ingår i orten Skrea. Här finns en mix av bostäder och även här finns en del nybyggen. Här ligger också Falkenbergs Golfklubb. I Falkenberg är det cykelavstånd till allt, och här finns många förskolor och grundskolor dit barnen lätt kan ta sig. Du kan också ta bussen runt till orterna i kommunen och till grannkommunerna.