Om Enköping

Bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se kan hjälpa dig att hitta en ledig bostad att hyra i Enköpings kommun! Centralort är Enköping och andra orter i kommunen är bland andra Örsundsbro, Grillby och Hummelsta. Kommunen ligger vid Mälarens norra strand. Kommunen ligger i Uppsala län och staden Enköping ligger ca 4,5 mil sydväst om Uppsala. Det går bussar mellan städerna som tar mellan 45 minuter och en timme. Det tar ungefär lika lång tid att åka tåg mellan Enköping och Stockholm, och till Västerås från Enköping station tar det en dryg kvart med tåg och en halvtimme med buss. Transport är alltså inget problem för dig som vill bo i Enköping, och det är enkelt att pendla till och från kommunen! Bussresor i kommunen och till grannkommunerna fungerar också bra. Grannkommunerna är Heby kommun, Håbo kommun, Sala kommun, Uppsala kommun samt Västerås kommun.

I Enköpings kommun bor det drygt 44 000 invånare, och drygt 23 000 av dessa bor i staden Enköping. I Enköpings centrum ligger många låghus med lägenheter att hyra eller köpa, men här ligger också några enfamiljshus samt radhus och parhus. I centrum ligger också en del butiker samt restauranger och kaféer, mycket runt omkring Stora Torget. Westerlundska gymnasiet har ett centralt läge i området Korsängen. Sankt Ilian är ett populärt område i norra centrum. Här ligger bland annat parken Skolparken och bredvid den Vårfrukyrkan, och bakom dessa ett litet skogsområde. Här ligger till största del villor med trädgårdar, men också ett antal flerfamiljshus. Det är också här som Enköping station ligger.

Norr om stationen och väster om Sankt Ilian ligger områdena Stenvreten-Romberga-Galvgreten. Här ligger många flerfamiljshus med lägenheter i många olika storlekar, både de med 1 rum och kök, 2 rok, 3 rok, 4 rok och större, många med härliga balkonger. Många av lägenheterna är hyresrätter. Här ligger också ett handelsområde, Myran, med både stora matbutiker, en saluhall och ett antal hemmafixar-butiker. Bostadsområdet är omgivet av grönska i form av skog och slätter.

Strax öster om centrum ligger Fanna, ett område där det främst ligger villor och parhus. I området ligger Vattenparken och i den östra utkanten ligger Enköpings golfbana. Det är smidigt att cykla från Fanna in till stan. Här ligger också området Åkersberg med många nybyggda bostäder, även detta område är mycket attraktivt.

Söder om centrum ligger Gröngarn som är ett nybyggt bostadsområde. Munksundet är ett område väster om centrum med många villor, och i den norra delen många flerfamiljshus. Här ligger också en idrottsplats, Enavallen. Norr om området ligger det lugna området Västerleden. Andra bostadsområden i kommunen är bland andra Enögla, Gånsta, Husberg och Lillsidan.

Ungefär 5 km söder om Enköping ligger orten Bredsand precis vid Mälarens strand. Här är det härligt att bada om sommaren och åka på en båttur eller vara på stranden. Det finns många skolor i kommunen, och många lugna och gröna bostadsområden, så det passar perfekt till barnfamiljer.

Enköpings kommun är en växande kommun och det planeras att byggas ut i de nuvarande orterna så att det kan bo ytterligare 5 - 10 000 invånare i kommunen inom 10 år.