Om Ekerö

Bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se hjälper dig som vill hyra bostad i Ekerö att få kontakt med hyresvärdar i Ekerö som har lediga lägenheter i Ekerö och andra lediga bostäder till dig som kanske vill hyra hus i Ekerö som uthyres.

Ekerö kommun ligger i Stockholms län väster om Stockholm. Kommunen består av en mängd öar, Mälaröarna, i den östra delen av Mälaren. Några av öarna är Ekerön, Adelsö, Färingsö (Svartsjölandet) och Lovön. Det är broförbindelser mellan de större öarna och fastlandet via Kärsön så att man enkelt kan ta sig med hjälp av bil eller buss från Mälaröarna till Stockholm. Från Ekerö som är kommunens centralort på Ekerön är det ca 2 mil till Stockholm centralstation. Med kollektivtrafik tar resan från ca 40 minuter och uppåt beroende på när spå dygnet man reser. Först tar man buss till Brommaplan och därifrån byter man till tunnelbana.

Utöver Ekerö så ligger bland andra orterna Stenhamra på Färingsö och Parksidan/Solsidan på Gällstö också i kommunen.

I Ekerö bor det knappt 12 000 personer och i hela kommunen bor det drygt 28 000 personer. Majoriteten av bostäderna i Ekerö är villor och småhus, men här finns också områden med radhus och andra slags kedjehus. Här finns både hyreshus med hyresrätter där de som vill hyra i första hand i Ekerö kan hyra, och för de som kan tänka sig att hyra i andra hand finns det också andra slags hyreslägenheter i Ekerö.

Närlunda är ett populärt område i den norra delen av Ekerö. Området ligger precis vid vattnet och en del av bostäderna ligger på sjötomter. Här ligger en av kommunens grundskolor, Närlundaskolan, som är en F-6 skola, och knappt en kilometer från den ligger en högstadieskola, Tappströmsskolan. Här ligger också Montessoriskolan Birkaskolan. I området ligger också några förskolor.

I den södra delen av orten ligger området Lundhagen. Här är det både sjönära och nära till skogen. Utöver de dominerande villaområdena finns det också lägenheter och kedjehus i området. Här kan man hitta lägenheter i många olika storlekar, både ettor, tvåor, treor osv., så oavsett vad du än letar efter kan du säkert hitta det här i Ekerö. Skärvik ligger öster om området, och väster om Lundhagen ligger området Sandudden. Härifrån är det ca 5 kilometer till Ekerö centrum. I Sandudden ligger villor och småhus blandat med radhus och lägenheter. I dessa södra områden ligger Sanduddens skola och Träkvista skola som är en F-6 skola och en F-9 skola. Längst österut i orten ligger området Jungfrusund samt orten Parksidan. Längst västerut i orten ligger områden Älvnäs som är ett mycket populärt bostadsområde. I Ekerö ligger kommunens enda gymnasium, Individuella gymnasiet. Ekerö är en liten ort men det mesta inom gångavstånd. Man kan enkelt kan ta sig runt med cykel och bil, och man kan också ta bussen. Man kan också ta bussen från de övriga öarna i kommunen till Ekerö.

Ekerö kommun gränsar till Botkyrka kommun, Enköpings kommun, Huddinge kommun, Håbo kommun, Järfälla kommun, Salems kommun, Stockholms kommun, Strängnäs kommun, Södertälje kommun samt Upplands-Bro kommun.