Om Botkyrka

Bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se kan hjälpa dig som vill hyra bostad i Botkyrka kommun att hitta lediga lägenheter i Botkyrka som uthyres. Om du vill hyra lägenhet i Botkyrka listar vi hyresrätter, och vill du hyra lägenhet i andra hand i Botkyrka listar vi även andra hyreslägenheter.

Botkyrka kommun ligger i Stockholms län och i kommunen bor det drygt 93 000 invånare varav ca 42 000 bor i centralorten Tumba som delvis också ligger i Salems kommun. Kommunen ligger sydväst om Stockholm mellan Södertälje kommun och Huddinge kommun. Från Tumba station till T-centralen i Stockholm kan man ta pendeltåget på ca 25 minuter. Andra tätorter i kommunen är Norra Riksten, Sibble och Vårsta. Även Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg och Tullinge är orter i kommunen som dessutom hör till Stockholms tätort.

I Tumba ligger det en stor blandning av hus med hyresrätter i många olika storlekar, både med 1 rum och kök, 2 rok, 3 rok samt 4 rok osv. I orten finns också mindre enfamiljshus och villor samt parhus och radhus med trädgårdar. Tumba är en del av regionen Storstockholm.

Sydväst om Tumba ligger Vårsta intill Malmsjön. Här finns mestadels enfamiljsbostäder. Norra Riksten är ett nytt bostadsområde i kommunen som började byggas i starten av 2000-talet. Det både byggs nytt och äldre hus renoveras till hyreslägenheter, radhus och villor. Från starten av 2000-talet och fram till 2032 är planen att det kommer byggas i allt ca 2 500 nya bostäder i Botkyrka. Sydväst om Vårsta vid viken Kaggfjärden ligger småorten Sibble där det ligger många enfamiljshus. Orten är omgiven av kommunens många åkrar och skogsområden. Intill ligger också Kagghamra.

Öster om Tumba ligger Tullinge röster om Flemingsberg. I kommundelen bor det ca 19 000 personer, och bostäderna består av lägenheter, radhus och villor. Från Tullinge är det väldigt nära till Södertörns Högskola söder om Huddinge, från Tullinge centrum är det ca 3 km, så man kan också hitta studentbostäder i kommunen.

Norr om Tumba ligger Hallunda-Norsborg och Alby som också ingår i Stockholms tätort. Utöver Hallunda och Norsborg inkluderar området också Eriksberg och Slagsta. Slagsta ligger precis vid en av Mälarens stränder och ett område med många småhus. I Eriksberg är störstadelen av bostäderna radhus och lägenhetshus. I Norsborg och Hallunda ligger många höghus, men också parhus och radhus. I både Hallunda, Alby och Fittja ligger stationer på Stockholms tunnelbanelinje Röda linjen, så det är enkelt att ta sig in till Stockholm härifrån. Även i Alby finns många flerfamiljshus. Vid sidan av Alby ligger Fittja där det främst ligger höghus.

Det finns många skolor i kommunen, både förskolor och grundskolor, och bor du inte direkt i närområdet till en skola finns det skolskjuts. Det ligger också fem gymnasium i Botkyrka kommun.

Botkyrka kommun gränsar till Ekerö kommun, Haninge kommun, Huddinge kommun, Nynäshamns kommun, Salems kommun samt Södertälje kommun.