Om Åstorp

Vi på bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se hjälper dig som vill hyra lägenhet i Åstorp eller dig som vill hyra hus i Åstorp att få kontakt med hyresvärdar i Åstorp med lediga lägenheter i Åstorp och lediga bostäder i Åstorp. Vi hjälper dig att hitta en bostad i Åstorp som passar just dig och dina behov!

Åstorps kommun ligger i norra Skåne. Här bor knappt 16 000 personer, och i centralorten Åstorp bor det drygt 9 700 personer. De andra tätorterna i kommunen är Hyllinge, Kvidinge samt Björnås. Till Hyllinge från Åstorp är det ca åtta km, och med buss tar resan 15 minuter och till Kvidinge som ligger ca sju km rakt österut tar det 13 minuter med buss från Åstorp. Björnås sitter ihop med Åstorp i Åstorps sydöstra hörn, och orten Nyvång sitter ihop med Åstorp i den östra sidan av orten. Till Klippan i grannkommunen Klippans kommun är det endast omkring 15 km, och hit kan man ta tåget på åtta minuter. Helsingborgs kommun är en annan grannkommun och till Helsingborg tar det 23 minuter med tåg. Åstorps kommun gränsar också til Bjuvs kommun, Svalövs kommun samt till Ängelholms kommun. Till Ängelholm tar det strax under en halvtimme med buss från Åstorp. Delar av tätorten Åstorp hör till Ängelholms kommun.

I Åstorps kommun ligger sju grundskolor varav fem av dessa ligger i Årsta: Haganässkolan, Rågenskolan, Tingdalsskolan-Björnås samt Nyvångs skola har alla klasserna F-6, och Björnekullaskolan har klasserna 7-9. I Kvidinge skola finns klasserna F-6 och i Hyllinge F-9. För gymnasium får man söka sig till de övriga kommunerna i Skåne län, eller i västra Blekinge, dit man också söker fritt.

I Åstorp är majoriteten av bostäderna villor och småhus med trädgårdar. Här finns områden med radhus och andra kedjehus, men også hyreshus med lägenheter i de mest centrala delarna. Här finns hyreslägenheter i olika storlekar, du kan hitta några med endast ett rum och kök, men desto flera med 2 rum och kök samt 3 rum och kök. Det finns matbutiker och ett antal restauranger och pizzerior i Åstorp, men vill man ha ett större utbud får man ta sig till någon av de närliggande städerna. Till Malmö tar det strax över en timme med tåg via Lund med byte i Ramlösa, och till Köpenhamn tar det ca 1 timme och 45 minuter. Om man kan nöja sig med Helsingör tar denna resan endast drygt 50 minuter. Även i Hyllinge och Kvidinge finns det några matställen och butiker.

Åstorps kommun är omgiven av gränskar, och här har man nära till vandringsleder så som Skåneleden exempelvis. Skåneleden startar i rekreationsområdet Tingvalla strax söder om Åstorp, och Rönne å rinner förbi strax utanför Kvidinge. Åstorp är en bra kommun för dig med barnfamilj då här är nära till det mesta men väldigt lugnt, så barnen kan ta sig runt själva. Här finns ett antal idrottsanläggningar som en Ishockey-rink exempelvis.