• Rum
  • Lägenhet
  • Hus/villa
  • Bostad att dela
  • Stugor
  • Bytesbostad
Det kommer ca 39 nya bostäder om månaden som passar dina kriterier.

16 lediga bostäder i Örebro

Hitta din nya lediga bostad i Örebro via bostadsförmedlingen Hyrenbostad.se. Vi listar hyresrätter och andra hyreslägenheter i Örebro så att du som vill hyra lägenhet i Örebro eller hyra hus i Örebro enkelt kan ta kontakt med hyresvärdar till bostäder i Örebro som uthyres just nu. I Örebro kommun hittar du både 1, 2, 3, 4, och 5+ rums lägenheter att hyra, och du kan ofta hitta lediga lägenheter i Örebro. I Örebro kommun bor drygt 150 000 personer, och i Örebro som är centralort bor det 120 000 invånare. Örebro ligger i Närke väster om Hjälmaren endast 20 mil från Stockholm. På grund av närheten till framförallt Stockholm räknar kommunen med en rejäl befolkningstillväxt i de kommande åren. Svartån rinner genom Örebros centrum och delar upp staden i två, en nordlig och en sydlig del. I sydöst ligger stadsdelarna Sörby, Almby och Näsby. Här hittar man mest villor med trädgård, men också studentlägenheter då Örebro Universitet ligger i Almby. I dessa stadsdelar finns det också många grundskolor och förskolor. Vid Örebro Universitet studerar ungefär 17 000 studenter. Med endast tre kilometer in till stadskärnan är det perfekt cykelavstånd och Örebro har många fina cykelvägar. Det finns även goda bussförbindelser. Staden har också två tågstationer så man lätt kan ta sig från Örebro till både Stockholm och Göteborg exempelvis. Man kan också resa med bil och buss via E 20 och E 18 som går igenom Örebro. Väster om centrum ligger stadsdelarna Rosta, Holmen, Hjärsta, Västra Mark och Markbacken. Här hittar man villor och radhus, men framförallt lägenheter – både äldre och nybyggen, med eller utan balkong. Även här finns många förskolor. Nordöst om centrum ligger stadsdelarna Norr, Rynninge, Ringstorp och Öster. Även i dessa stadsdelar finns det många bostadsmöjligheter, både till den som vill bo i hus med trädgård eller i en lägenhet att dela med någon. I Örebro är centrum alltid nära, och med ett ökande befolkningstal kommer det också fler och fler restauranger och kaféer till staden. Här finns också många bostäder med ett centralt läge. Mitt i Svartån ligger Örebro slott som uppfördes under 1300-talet. Öster om slottet ligger Stadsträdgården och Wadköping, ett kulturreservat och friluftsmuseum där man hittar byggnader helt från 1400-talet och framåt. Sankt Nicolai kyrka är också ett känt landmärke i centrala Örebro. Andra kulturupplevelser är Örebro konsthall och Hjalmar Bergmanteatern som ligger centralt vid Olof Palmes torg. Staden har också många butiker, både mindre lokala och de större kedjorna. Shoppingen är centrerad i området omkring Våghustorget och Stortorget. Det finns också många möjligheter för gröna upplevelser i kommunen, bland annat vid Oset och Rynningeviken. Det finns också gott om cykelstigar och promenadstråk. Andra tätorter i Örebro kommun är bland andra Hovsta och Garphyttan. Örebro kommun gränsar till kommunerna Lindesberg, Nora, Karlskoga, Lekeberg, Kumla, Hallsberg, Finspång, Vingåker och Arboga.
Läser in...
Hittade du inte vad du letade efter? Få meddelande med nya matchningar.

Vad kostar en hyresbostad i Örebro?

En hyresbostad i Örebro kostar i genomsnitt 7 891 kr/mån. Lägenheter ligger mellan 1 009 kr/mån och 27 851 kr/mån, medan rum och hus ligger mellan 2 954 kr/mån och 50 000 kr/mån.

Hur många hyresbostäder finns det just nu i Örebro?

Just nu hittar du 1 134 lediga hyresbostäder i Örebro. Med en bredare sökning hittar du 2.243 hyresbostäder i Örebro.

Hur många lägenheter, hus och rum finns att hyra i Örebro?

Hyrenbostad har just nu 463 lägenheter, 26 hus och 8 rum att hyra i Örebro. Du kan också se alla hyresbostäder i Örebro.

Hur hittar jag snabbt en bostad att hyra i Örebro?

Sök brett på t.ex. 3-rumslägenheter, 4-rumslägenheter, 3-rums hus eller villa, 5-rums hus/villa, rum bytestbostad eller sommarhus. Även om du letar efter låg hyra, så sök inte för smalt. Följ dessa råd för att hitta många lediga bostäder i Örebro.